Politică

PARTIDUL LIBERAL VA BOICOTA ŞEDINŢELE PLENARE ALE PARLAMENTULUI PÂNĂ LA UNIREA MOLDOVEI CU ROMÂNIA

22 martie, 2018

Fracţiunea Partidului Liberal (PL) va boicota şedinţele plenare ale Parlamentului până la unirea Moldovei cu România. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, joi, în Parlament, preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu.

Motiv pentru boicot a servit faptul că conducerea Legislativului a refuzat din nou să convoace o şedinţă specială pe 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Ghimpu a spus că ar fi corect să fie desfăşurată o asemenea de şedinţă, „deoarece, dacă unirea cu România nu ar fi avut loc în 1918, acest parlamentul putea nici să nu existe”.

„Unii dintre voi ar fi fost deputați ai guberniei basarabene”, consideră liberalul.

Ghimpu a spus că, dacă Parlamentul nu dorește să convoace şedinţa specială, atunci să ofere fracțiunii PL posibilitatea să desfăşoare această şedinţă de sine stătător.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a reamintit că şedinţa specială a legislativului au dreptul să o convoace numai Președintele, speakerul sau la inițiativa a cel puțin o treime din deputați.

Deputatul PDM, Marian Lupu, le-a amintit colegilor că ei sunt deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova, „însă dacă au alte convingeri, aflarea lor aici contravine valorilor morale şi propriilor lor convingeri”.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a cerut în glumă ca fracţiunii sale să-i fie oferită sala pentru „a petrece 100 de ani de ocupație românească”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.22 13:23 Stanislav
    Ot nih uje davni nicego ne zavisit...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.