Politică

O DELEGAŢIE OFICIALĂ A MOLDOVEI VA PARTICIPA PE 27 MARTIE LA ŞEDINŢA SOLEMNĂ A PARLAMENTULUI ROMÂNIEI

23 martie, 2018

O delegaţie oficială a Parlamentului şi Guvernului Moldovei va participa la şedinţa solemnă a Parlamentului României cu ocazia centenarului unirii celor două ţări. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de preşedintele Legislativului, Andrian Candu, vineri, într-o conferinţă de presă.

„Pentru ședința solemnă de la București din ziua de marți, 27 martie, Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat printr-o delegație a Parlamentului pe care o voi conduce și eu personal. Vor fi reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare care și-au exprimat dorința să fie în delegație: colegi din Partidul Democrat, Partidul Popular European, Partidul Liberal Democrat. De asemenea, la şedinţă va participa o delegaţie a Guvernului Moldovei”, a subliniat Candu.

El a spus că, la şedinţa solemnă, va ţine un discurs alături de preşedintele şi de conducătorii celor două camere ale Parlamentul României, principesa Margareta şi alte oficialităţi.

Candu şi-a exprimat regretul că deputaţi din Partidul Liberal, care pledează pentru unirea Moldovei cu România, nu vor să meargă la Bucureşti în componenţa delegaţiei parlamentare. La Bucureşti nu vor merge nici reprezentanţii fracţiunilor Partidului Socialiştilor şi Partidului Comuniştilor. Aceştia condamnă desfăşurarea acţiunilor prilejuite de serbarea centenarului unirii.

„Spre regret, nu am înţeles de ce colegii din Partidul Liberal nu vor să participe la invitaţia colegilor noştri din Parlamentul României”, a spus Candu.

Întrebat de jurnalişti de ce Parlamentul Moldovei nu a acceptat să desfăşoare la Chişinău şedinţa solemnă, Andrian Candu a spus că peste aceasta există mai multe motive.

„La Chișinău nu s-a organizat din mai multe motive: şi din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii și elementului electoral. Ne bucurăm că colegii de la București organizează un asemenea eveniment. Aceasta a fost una dintre alternativele discutate încă anul trecut”, a spus speakerul Parlamentului.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidul Liberal a cerut desfăşurarea unei ședințe solemne a parlamentului la Chișinău cu ocazia aniversării a 100 de ani de la unire. Deoarece președintele Parlamentului a refuzat chiar să includă această chestiune pe ordinea de zi a Legislativului, liberalii au părăsit în ajun şedinţa Parlamentului în semn de protest. Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că „liberalii se vor întoarce în Parlament doar atunci când va avea loc o nouă unire a Moldovei cu România”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.23 13:36 Alexei
    Este pas corect din toate puncte de vedere.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.