Politică

DELEGAŢIA PARLAMENTULUI EUROPEAN ÎNCURAJEAZĂ REFORMELE DIN MOLDOVA ŞI UCRAINA

13 aprilie, 2018

Parlamentul European încurajează Moldova şi Ucraina în eforturile de implementare a Acordurilor de Asociere cu UE, în special referitor la statul de drept şi procesul de democratizare. O declaraţie în acest sens a făcut Laima Andrikiene, şefa delegaţiei Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care a vizitat Moldova şi Ucraina în perioada 3-6 aprilie pentru a evalua implementarea reformelor europene.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, citat de agenţia INFOTAG, rezultatele vizitei vor fi elucidate anul acesta în rezoluţia Parlamentului European privind implementarea Acordului de Asociere în Ucraina şi Moldova, care vor fi pregătite spre sfârşitul anului curent.

Laima Andrikiene a menţionat la finele vizitei că, „dacă există dorinţa de a efectua reforme, UE, inclusiv Parlamentul European, va fi alături de Republica Moldova, pentru a-i oferi sprijin”.

„Noi pledăm pentru o intensificare în continuare a comerţului, dar şi pentru conexiuni de transport mai bune şi interconexiuni energetice cu UE, cu scopul de a susţine dezvoltarea socio-economică a Moldovei, pentru beneficiul tuturor cetăţenilor”, a spus ea.

La întrevederile de la Chişinău cu funcţionarii publici, deputaţii şi societatea civilă, delegaţia a avut „un schimb sincer de opinii despre probleme şi provocări, cum ar fi noua lege electorală, reforma sectorului media, reforma justiţiei, câteva cazuri dubioase de urmărire penală, lupta cu corupţia, dar şi investigarea fraudei bancare”.

„Reducerea corupţiei şi obţinerea rezultatelor în investigaţiile privind fraudarea băncilor sunt de cea mai mare importanţă. Reformarea justiţiei şi asigurarea unei mass-media independente sunt, de asemenea, subiecte-cheie”, consideră europarlamentarii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.13 19:18 Ivan
    Nu cred, si punctu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.