Politică

„PARTIDUL NOSTRU” CONTINUĂ SĂ DEŢINĂ MAJORITATEA ÎN CONSILIUL MUNICIPAL BĂLŢI – ELENA GRIŢCO

17 aprilie, 2018

„Partidul Nostru” (PN) continuă să deţină majoritatea în Consiliul Municipal Bălţi, chiar dacă marţi, reprezentantei Partidului Democrat, Ludmila Zagrudnaia, a primit mandat de consilier.

Solicitată de agenţia INFOTAG, vicepreşedinta PN, Elena Griţco, a spus că în fracţiunea PN au rămas 18 consilieri, „însă asupra acestora se face presiune sistematică din partea reprezentanţilor autorităţilor centrale”.

„Astfel, consilierul Mihail Şvarţ și membrii familiei sale au fost amenințaţi. Aceeași presiune este resimțită de toți ceilalți”, a spus ea.

Potrivit ei, din cauza poziției distructive a membrilor fracțiunii nou formate „Pentru dezvoltarea oraşului Bălți”, la şedinţa Consiliului Municipal nu s-a reuşit votarea mai multor proiecte importante pentru locuitorii orașului, printre care acordarea unui ajutor material a câte 5 mii lei pentru cei 30 de veterani de război, de 9 mai.

În timp ce din sala de şedinţe ieşeau consilierii noii fracţiuni, un grup de pensionari au scandat în primărie „Ruşine trădătorilor!”, „Ruşine democraţilor!”.

Consiliul Municipal Bălţi are 35 de consilieri, dintre care 18 sunt din fracţiunea PN, cinci din „Fracţiunea proeuropeană”, cinci din fracţiunea „Pentru dezvoltarea oraşului Bălţi”, iar nouă consilieri nu fac parte din nicio fracţiune.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.