Politică

CANDIDATUL PUN LA PRIMĂRIA CHIŞINĂU CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA TREBUIE SĂ PĂRĂSEASCĂ CSI

18 aprilie, 2018

Deputatul român, candidatul Partidului Unităţii Naţionale (PUN) la funcţia de primar al Chişinăului, Constantin Codreanu, consideră că Republica Moldova trebuie să părăsească CSI.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat într-un comunicat că „CSI a fost și a rămas o structură de substituție a defunctului imperiu sovietic, creată la 8 decembrie 1991 de către Rusia, și alte două state slave, tradițional auxiliare ale Moscovei – Ucraina și Belarus”.

„CSI este o organizație surogat, care funcționează pe principiul unei societăți pe acțiuni, în care Moscova deține pachetul de control. Federația Rusă deține 51% din voturi, iar celelalte state membre luate la un loc – 49%. Republica Moldova deține 3% din voturi”, consideră Codreanu.

Potrivit lui, Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul Georgiei, care a părăsit CSI în 2009, și al Ucrainei, care se află în proces de ieşire din CSI.

„Asistăm la un proces de disoluție a structurilor regionale de control ale Moscovei. Paradigma geopolitică regională este în schimbare. Ieșirea Ucrainei din CSI va separa geografic Republica Moldova de CSI, acestea nemaiavând graniță directă”, susţine deputatul român.

Constantin Codreanu consideră că „Guvernul trebuie să se alinieze decizional administrațiilor de la Tbilisi și Kiev, într-un perfect consens geopolitic regional, scoțând Republica Moldova din umbra Kremlinului”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.18 15:09 Alex
    Baeatu, nu spune hop!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.