Politică

PLATFORMA DA ACUZĂ MASS-MEDIA DE DEZINFORMARE ÎMPOTRIVA CANDIDATULUI SĂU LA ALEGERILE DIN CHIȘINĂU

18 aprilie, 2018

Reprezentanții Platformei DA consideră că mass-media controlată de tandemul Plahotniuc-Dodon duce o campanie de dezinformare și ponegrire a candidatului partidului la alegerile primarului Chișinăului, Andrei Năstase.

Potrivit agenției INFOTAG, miercuri, la o conferință de presă, reprezentantul Platformei DA, Dinu Plângău, a menționat că, recent, la Publika TV a apărut o informație că cică Năstase este proprietarul a 11 case în Moldova și o vilă în unul dintre orașele Germaniei.

„Informația respectivă este un exemplu de manipulare a opiniei publice și demonstrează că regimul de guvernare duce o campanie media împotriva candidatului unic al forţelor antioligarhice. Năstase are o singură casă în Chișinău”, afirmă Plângău.

Potrivit vicepreședintelui DA, Alexandru Slusari, guvernarea „încearcă intens să-l prezinte pe Năstase drept principalul pericol pentru stabilitatea Moldovei”.

„Platforma DA a mai trecut prin aşa ceva în timpul pregătirii pentru alegerile prezidențiale din 2016, știe cum funcționează aceste mecanisme și este pregătită pentru un răspuns demn. Tandemul Plahotniuc-Dodon nu poate oferi nimic nou, știrile false nu mai au un impact asupra cetățenilor”, susţine Slusari, care se întreabă de ce mass-media afiliată regimului nu difuzează informații despre averea lui Ion Ceban (candidatul la alegeri din partea PSRM – „I.”)”.

Liderul DA, Andrei Năstase, a menționat că în informația mass-media nu este nimic veridic despre el și a îndemnat jurnaliștii „să nu participe la astfel de campanii”.

El a criticat și activitatea primarului interimar al capitalei, Silvia Radu, subliniind că, „n loc sa rezolve problemele reale ale orașului și situația catastrofală din suburbii, ea cheltuieşte 2 mil. de lei pe un covor de flori care nu mai este”.

„Astfel de acțiuni ale Silviei Radu demonstrează că ea este un candidat independent de locuitorii orașului și problemele acestora, însă nu de Vlad Plahotniuc”, consideră Năstase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.