Politică

PARLAMENTUL A REFUZAT AUDIEREA VICEPREMIERULUI PENTRU REINTEGRARE, CRISTINA LESNIC

26 aprilie, 2018

Parlamentul a refuzat audierea vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în legătură cu semnarea de către Chişinău şi Tiraspol a deciziei protocolare cu privire la participarea transportului auto transnistrean în traficul rutier internaţional. Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG de la Parlament, propunerea de audiere a vicepremierului a venit din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) şi Partidului Liberal (PL).

Liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a spus că semnarea acestei decizii „va prejudicia economia Moldovei, susţine regimul de la Tiraspol şi poate pune în pericol datele personale ale cetăţenilor”.

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitatea națională, apărare și ordine publică, deputatul Roman Boţan, a menționat că libera circulaţie trebuie să fie asigurată pentru toți cetățenii de ambele părţi.

„Acum, multor deputați le este închis accesul în regiunea transnistreană, afară de Președinte (Igor Dodon – „I.”) și membrii Partidului Socialiştilor, pe care l-a condus, din păcate”, a spus el.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a menţionat că semnarea protocolului este „una dintre puținele inițiative bune care vizează asigurarea liberei circulații a cetățenilor republicii.

„Noi nu putem apropia cele două maluri numai din cauza retoricii voastre (a deputaţilor PLDM şi PL – „I.”). Dacă nu aveţi propuneri concrete de soluţionare a conflictului, cel puţin nu puneţi beţe-n roate, căci, în caz contrar, vom sta pe loc încă 25 de ani”, a subliniat deputatul.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus ca subiectul să fie discutat mai întâi în cadrul unei comisii parlamentare speciale, iar apoi, în funcție de necesitate, să fie audiat vicepremierul în plenul Legislativului. Deputații PLDM și PL au respins însă propunerea și au insistat pe includerea audierilor pe ordinea de zi a şedinţei. Propunerea a fost respinsă cu majoritate de voturi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.