Politică

EXPERȚII CIVICI CONSIDERĂ CĂ REZULTATELE ALEGERILOR PRIMARULUI DE CHIȘINĂU AR PUTEA FI ANULATE

17 mai, 2018

Experții societății civile consideră că există riscul ca rezultatele alegerilor primarului de Chișinău să fie anulate.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Centrului pentru Politici și Reforme (CPR), Ștefan Gligor, a menționat că, „la iniţiativa activiştilor, pe 11 mai a fost depusă o cerere la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) pentru a primi acces la listele de semnături ale candidatei independente Silvia Radu, deoarece anterior s-a pus la îndoială legalitatea completării acestora”. Însă Consiliul a refuzat acest lucru pe motivul protecţiei datelor cu caracter personal.

Expertul „WatchDog.MD”, Valeriu Pașa, nu este de acord cu aceasta și consideră că „accesul la listele de subscripție este un drept legal al cetățenilor”.

„Dacă Consiliul de Circumscripție ascunde atât de activ semnăturile în sprijinul lui Radu, atunci într-adevăr are ceva de ascuns. Am reușit să mă uit în două foi care, pe jumătate, sunt completate de aceeași mână”, afirmă activistul.

El nu exclude că, „dacă autorităților nu le vor conveni rezultatele alegerilor din Chișinău, atunci aceste liste vor fi scoase la iveală, iar alegerile vor fi anulate, deoarece unul dintre candidați a participat ilegal. Timp însă pentru organizarea unor noi alegeri nu este, fiindcă până la alegerile parlamentare a rămas mai puțin de un an, iar Silvia Radu va continua să fie primar interimar”.

Politologul Victor Ciobanu este convins că „alegerile au fost aranjate încă înainte de începerea lor, căci autoritățile au pregătit în prealabil două scenarii: Radu va câștiga fie prin vot direct, fie prin fraudarea listelor de subscripție”.

„De aceea, rezultatul este evident. Rămâne o singură întrebare: cât de departe are de gând să ajungă această putere?”, se întreabă expertul.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.17 16:42 Ivan
    I cem tolico ne pitaiutsea zapugati izbiratelei. No eto ne pomeha dlea Radu, ona dosrocino mojet otmeceati svoiu pobedu!
  2. 2018.05.18 08:34 David
    Asa ceva este posibil numai daca Silivia Radu perde TOTAL...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.