Politică

CANDIDAŢII LA FUNCŢIA DE PRIMAR DE CHIŞINĂU AU MULŢUMIT ALEGĂTORILOR ARE AU PARTICIPAT LA VOT

21 mai, 2018

Candidaţii la funcţia de primar de Chişinău au mulţumit alegătorilor are au participat la scrutinul de duminică. Potrivit agenţiei INFOTAG, candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, şi liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, au mai spus că se pregătesc de turul doi al alegerilor, care va avea loc pe 3 iunie.

În cadrul unui briefing, desfăşurat noaptea târziu, după ce au devenit cunoscute rezultatele preliminare ale alegerilor, Ion Ceban le-a mulțumit alegătorilor și l-a felicitat pe Năstase pentru rezultatul bun la alegeri. De asemenea, el a propus ca până la turul doi al alegerilor să se întâlnească zilnic la dezbateri pentru a discuta problemele Chișinăului.

„Propun să desfăşurăm dezbaterile publice în prezența jurnaliștilor. Noi trebuie să discutăm toate problemele Chișinăului, să propunem soluții și să ne prezentăm viziunea. Așa cum a fost şi în timpul campaniei electorale, trebuie să renunțăm la politică și geopolitică, să ne concentrăm exclusiv pe problemele Chișinăului”, a spus Ceban.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a menţionat că rata scăzută de participare a alegătorilor ţine de faptul că mulți locuitori ai Chișinăului au plecat din țară, la fel ca și din alte regiuni ale republicii.

„Problema este în listele electorale. Trebuie făcută ordine acolo, pentru a acţiona din numărul real de locuitori, dar nu din componenţa listei aprobate cu mulți ani în urmă”, crede Ceban.

La rândul său, Năstase a declarat că „lupta continuă”.

„Noi am reușit să dăm peste cap scenariul elaborat de guvernarea oligarhică. Am câștigat bătălia, dar trebuie să câștigăm şi războiul, să salvăm Chișinăul, iar la alegerile parlamentare din toamnă să răsturnăm acest regim”, a spus Năstase, mulțumind alegătorilor și partenerilor care l-au sprijinit în alegeri.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, de asemenea, a mulţumit alegătorilor, apreciind mai ales solidaritatea manifestată.

„Aceste alegeri au demonstrat că ne putem uni și obține rezultate. Oamenii au demonstrat că puterea poporului este mai importantă și mai puternică decât puterea oligarhilor de la guvernare”, a spus Sandu.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Andrei Năstase a precizat că nu va participa la dezbaterile publice cu Ion Ceban.

„Fiecare dintre noi are propria agendă. Ca și până acum, voi avea întâlniri cu locuitorii Chișinăului și ai suburbiilor, vom comunica și vom discuta despre problemele care îi îngrijorează”, a spus Năstase.

El a menționat că „Ion Ceban, care este candidatul coordonat de Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, a participat, de asemenea, la toate schemele guvernării din ultimii zece ani”.

Silvia Radu, care a ocupat locul trei la alegeri, a declarat că, spre deosebire de alți candidați, ea nu a avut sprijinul partidelor.

„Am vrut să depolitizăm alegerile și primăria municipiului Chișinău. Acum, lupta pentru funcția de primar va avea un pronunțat caracter politic”, a spus Radu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.