Politică

CANDIDATUL „PARTIDULUI NOSTRU”, NICOLAI GRIGORIŞIN, A ÎNVINS ÎN PRIMUL TUR AL ALEGERILOR PRIMARULUI DE BĂLŢI

21 mai, 2018

Candidatul „Partidului Nostru”, Nicolai Grigorişin, a obţinut victoria în primul tur al alegerilor primarului de Bălţi. Potrivit agenţiei INFOTAG, la alegerile anticipate de duminică, el a obţinut 61,74% din voturile alegătorilor.

Pe locul doi se află candidatul Partidului Socialiștilor, Alexandru Usatîi, care a obţinut 19,17% din voturi. Pe locul trei s-a clasat candidatul Partidului Platforma DA, Arina Spătaru cu 6,12% din voturi. Apoi urmează candidatul Partidului Şor, Pavel Verejanu cu 5,76% și candidatul Partidului Unității Naționale, Sergiu Burlacu cu 3,98% din voturi. Alți trei candidați au obținut aproximativ un procent din voturi.

La alegeri au participat 36 427 de persoane, care reprezintă aproape 35% din alegătorii incluși în listele de vot.

Nicolai Grigorişin reprezintă „Partidul Nostru”, condus de Renato Usatîi, care este un politician popular în oraș. În urmă cu trei ani, el a câștigat, de asemenea, alegerile pentru primărie din primul tur, acumulând 72% din voturi. Din august 2016, el se ascunde la Moscova, după ce pe numele lui a fost intentat un dosar penal, pe care Usatîi îl consideră a fi unul politic. În februarie 2018, înţelegând că nu va putea reveni la Bălţi, Renato Usatîi a demisionat din funcţia de primar pentru a provoca alegeri anticipate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.