Politică

IGOR DODON CONDAMNĂ ACŢIUNILE AUTORITĂŢILOR ŞI POLIŢIEI, CARE AU ASIGURAT DESFĂŞURAREA MARŞULUI MINORITĂŢILOR SEXUALE

22 mai, 2018

Preşedintele Igor Dodon condamnă acţiunile autorităţilor şi poliţiei, care au asigurat în acest an desfăşurarea marşului minorităţilor sexuale la Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi la conferinţa de presă comună cu preşedintele Congresului Mondial al Familiei, Brian Brown.

„Condamn acțiunile autorităților și ale poliției, care au asigurat desfășurarea acestui marș. Acestea sunt valori străine nouă, pe care nu le accept. Pledez pentru valorile tradiționale ale familiei, pentru respectarea tradițiilor ortodoxe. Este inacceptabil comportamentul poliției, care a luat măsuri împotriva celor care au protestat împotriva marșului. Dacă guvernarea a vrut să organizeze acest marș, trebuia să o facă pe coridoarele Guvernului, dar nu să blocheze tot Chișinăul din cauza a câtorva zeci de oameni”, a declarat Dodon.

El a subliniat că nu este împotriva dezvoltării relațiilor cu Occidentul, dar „ei nu trebuie să ne impună atât de agresiv valori străine”.

„Se pune întrebarea: de ce ei ne impun ceea ce este inacceptabil pentru Moldova? În țara noastră, 98% din populație este ortodoxă. De aici este şi reacția atât de dureroasă a societății la aceste marșuri și la impunerea acestor idei. Nu încercați să ne impuneți aceste idei. Societatea noastră nu le acceptă, trebuie să aveţi în vedere acest lucru”, a subliniat Dodon.

El și-a exprimat regretul că, în ultimii ani, Guvernul și Parlamentul s-au implicat în promovarea ideilor împotriva familiei tradiționale.

„Nu înțeleg de ce ei acceptă ceea ce este îndreptat împotriva valorilor, tradițiilor, istoriei și culturii noastre. Poate că fac acest lucru pentru a primi următoarea finanțare din străinătate, ca să se mai ţină vreo lună și jumătate. Nu voi fi niciodată de acord cu acest lucru și nu îmi voi schimba poziția în această privinţă”, a subliniat Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, sâmbătă la Chișinău a avut loc marșul minorităților sexuale. În acest an, participanții au parcurs pentru prima dată întregul traseu stabilit. Încercările protestatarilor de a împiedica marșul au fost oprite de poliție, care a asigurat măsuri de securitate fără precedent, blocând traficul pe străzile centrale ale Chișinăului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.