Politică

PREŞEDINTELE CONSIDERĂ CĂ, ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DIN CHIŞINĂU, CANDIDAŢII TREBUIE SĂ SE ÎNDEPĂRTEZE DE MESAJELE GEOPOLITICE

22 mai, 2018

Preşedintele Igor Dodon consideră că, în campania electorală din Chişinău, candidaţii trebuie să se îndepărteze de mesajele geopolitice. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi la întrevederea cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

„Vorbind despre recentele alegeri locale anticipate, am apreciat faptul că în Chișinău, până acum, alegerile au avut loc în mare parte fără utilizarea mesajelor geopolitice, dar mi-am exprimat îngrijorarea că în turul doi unii încearcă din nou să revină la argumentele geopolitice și la lupta geopolitică, ceea ce confirmă că nu au soluții reale pentru Chișinău”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

În opinia sa, „trebuie evitate discuțiile geopolitice în campania electorală”.

„Oamenii din Chișinău trebuie să vadă capacitățile profesionale și soluțiile reale propuse de candidați”, consideră Preşedintele.

El a menţionat că în cadrul dialogului „au fost abordate mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării, inclusiv relațiile cu Uniunea Europeană în contextul obținerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice”.

„Am reiterat faptul că acest statut nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Acest pas oferă Moldovei o platformă de discuții cu alți parteneri și o oportunitate de a afla mai multe detalii despre UEE, care prezintă pentru noi o piață de desfacere imensă și este interesantă din punct de vedere economic”, a declarat Dodon.

El nu exclude ca, „pe viitor, Moldova să devină un pod de legătură dintre UE și UEE, fapt de pe urma căruia vor avea de câștigat ambele părți”.

„În final, am subliniat interesul pentru o colaborare eficientă cu UE, reiterând faptul că Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată și să construiască relații constructive atât în Est, cât și în Vest”, a evidenţiat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.