Politică

PAS CERE ANULAREA REZULTATELOR ALEGERILOR ÎN COMUNA JORA DE MIJLOC, UNDE A ÎNVINS CANDIDATUL PARTIDULUI ŞOR

23 mai, 2018

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) cere anularea rezultatelor alegerilor în comuna Jora de Mijloc, unde în primul tur a învins vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber. PAS a depus la Judecătoria Orhei o contestație de anulare a alegerilor din această primărie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, preşedinta formaţiunii, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de facebook că, deşi plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc a fost de 93,5 mii lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor Promo-Lex, cel puțin 294,5 mii lei.

„Adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor, precum și alte încălcări grave”, a menţionat Sandu.

Potrivit ei, PAS „nu poate sta deoparte și urmări cum Plahotniuc (preşedintele Partidului Democrat – „I.”) îi permite lui Ilan Șor să fraudeze alegerile, cu banii furați de la cetățeni, în detrimentul voinței locuitorilor comunei Jora de Mijloc”.

După cum a informat anterior INFOTAG, la alegerile din comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei a învins marina Tauber, care a obţinut 61,07% din voturile alegătorilor. Ea a concurat alături de candidatul Partidului Democrat, Lucia Terenti (38,05%) şi candidatul PSRM, Serghei Morozan (0,87%). În această localitate a fost înregistrată cea mai mare prezenţă la urne a alegătorilor la scrutinul din 20 mai – 52,99% (1716 alegători).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.