Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A AVUT ÎNTREVEDERI CU LIDERII „DELOVAIA ROSSIA” LA CHIŞINĂU ŞI SANKT PETERSBURG

24 mai, 2018

Timp de două zile, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a avut întrevederi cu liderii organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”, la Chişinău şi Sankt Petersburg. Despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de facebook.

Vorbind despre întrevederea cu preşedintele organizaţiei, Igor Ceaika, el a menționat că, „într-o atmosferă prietenoasă, au discutat un spectru larg de aspecte importante ale cooperării economice moldo-ruse, în primul rând, chestiunea privind investițiile mediului de afaceri rusesc în economia Moldovei”.

„Oamenii de afaceri din Rusia sunt dispuşi să investească în economia noastră, să creeze noi întreprinderi şi locuri de muncă. Dar, pentru realizarea acestor obiective este nevoie de a crea condiţii de activitate favorabile”, a scris Dodon.

El a mulţumit omului de afaceri rus pentru decizia de a finanţa integral restaurarea monumentului din sec. XIX de la Vulcăneşti, dedicat victoriei armatei ruse în bătălia de la Cahul din anul 1770.

„Lucrările de reabilitare a monumentului sunt efectuate sub egida Preşedintelui Moldovei şi a başcanului Găgăuziei. Inaugurarea monumentului este planificată pentru toamna anului curent. Totodată, am discutat mai multe chestiuni legate de organizarea şi desfăşurarea la Chişinău a unui forum de afaceri moldo-rus, preconizat pentru luna septembrie curent”, a informat Dodon.

În ajun, el s-a întâlnit la Chișinău cu copreședintele „Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov, care, potrivit Președintelui, a venit la Chișinău în vizită de lucru la invitația sa. Şeful statului a discutat şi cu el despre organizarea unui forum de afaceri moldo-rus, care va avea loc în perioada 20-22 septembrie la Chișinău. Despre alte întâlniri ale lui Nazarov la Chișinău nu s-a menţionat nimic.

Surse informate au comunicat reporterului agenţiei INFOTAG că Nazarov a venit la Chișinău marţi, cu o cursă charter, pentru ca miercuri, cu același avion, delegația moldovenească condusă de Președintele Igor Dodon să plece la Sankt Petersburg. Din delegație face parte soția președintelui, Galina Dodon, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, consilierii președintelui, Aurel Ciocoi și Elena Gorelova, deputatul din partea Partidului Socialiştilor, Vladimir Golovatiuc, Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţa. Delegația oficială nu include reprezentanți ai Guvernului.

În același timp, agenția OMEGA face referire la sursele sale şi scrie că Igor Dodon a plecat cu aeronava Bombardier Challenger 850 a companiei aeriene private ruse „Sirius Aero”, care este cea mai mare companie aeriană de aviație de afaceri din Rusia.

„Potrivit informațiilor, zborul şi staţionarea acestei aeronave pe cursa Moscova - Chișinău - Sankt Petersburg - Chișinău - Moscova costă 120 de mii de euro. Autoritățile moldovene nu au informat deocamdată despre provenienţa mijloacelor pentru achitarea cursei respective şi nici despre legalitatea utilizării unor astfel de cadouri de către președinte”, scrie portalului.

Serviciul de presă al președintelui nu a comentat aceste informații.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.24 19:02 Efim
    Dl Dodon prezinte Moldova, pacat ca oligarhii nostrii nu participa, mare pacat.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.