Politică

CANDIDATUL SOCIALIST S-A SUPĂRAT PE AFIRMAŢIILE CONCURENTULUI SĂU ELECTORAL DIN PARTEA PLATFORMEI DA

25 mai, 2018

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, consideră că, numind drept „circ” dezbaterile pe care le organizează el, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, „dă dovadă de lipsă de respect faţă de cetăţeni”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, aşteptându-l în zadar pe concurentul său la dezbateri la Arca de Triumf, Ceban a spus că „Năstase ignoră dialogul, pentru că nu are un program clar pentru dezvoltarea orașului și chiar şi susținătorii săi nu pot numi prioritățile de care liderul DA se va ghida, dacă va câștiga alegerile”.

„Ignorarea dezbaterilor arată încă o dată că, pentru Năstase, victoria la Chișinău este doar o modalitate de a intra în Parlament după alegerile viitoare din toamnă”, a spus Ceban.

El a vorbit publicului despre modul în care intenționează să rezolve problemele transportului urban în capitală, în special ce ţine de amenajarea parcărilor cu plată și contractul cu firma „Parkleitsystem”, încheiat de administrația anterioară a orașului.

„Conform acestui contract, municipiul trebuie să investească în amenajarea parcărilor circa un miliard de lei. Apoi parcările urma să treacă în gestiunea unei firme străine cu o reputație dubioasă, iar Chișinăul ar fi primit doar 10% din profit. Aceste condiții nu pot fi considerate avantajoase”, susţine Ceban.

El consideră ciudat faptul că toți cei care au participat la această schemă, inclusiv viceprimarul Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport public şi comunicaţii, Igor Gamreţchi, se află în libertate, iar fostul primar Dorin Chirtoacă îndeamnă chişinăuienii să voteze pentru Năstase.

„Dacă parcările cu plată vor fi totuşi amenajate, acestea trebuie să fie administrate de către autoritățile municipale, nu de o companie off-shore, cu reputație dubioasă”, a conchis Ceban.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.25 11:03 Mihai
    Dl Ceban nu este ideal, da el este mult mai bine pragatit de chit dl Nastase, si asta este evident!
  2. 2018.05.25 13:21 Istvan
    Este prea greu, da victoria inca posibila!!!
  3. 2018.05.26 15:04 Iftodi
    Este evident ca pentru Chisinau Ivan este mult mai bun ca dl Nastase, pacat ca trend acuma este inpotriva dl Ceban, ste mare pacat.
  4. 2018.05.26 15:05 Boris
    Ajutorul trerbue sa vine din partea Dodon si Greceanii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.