Politică

MINISTRUL DE EXTERNE AL FINLANDEI A APRECIAT SUCCESELE MOLDOVEI ÎN IMPLEMENTAREA REFORMELOR ŞI A ACORDULUI CU UE

14 iunie, 2018

Republica Moldova reuşeşte consecvent să implementeze cele mai importante reforme și tinde să realizeze prevederile Acordului de Asociere cu UE. O declaraţie în acest sens a făcut joi, la o conferință de presă, ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, aflat în vizită de lucru la Chișinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că Acordul de Asociere cu UE este „cel mai important instrument de cooperare între Moldova și țările UE, care înseamnă pentru Moldova creşterea standardelor și consolidarea relațiilor comerciale cu UE”.

„Finlanda sprijină dezvoltarea democratică a Moldovei, apropierea ei de Uniunea Europeană, implementarea pachetului de reforme necesare, combaterea corupției, crearea unei societăți civile eficiente și a mass-media independente, precum și consolidarea poziției statului de drept”, a spus diplomatul.

El a menționat, de asemenea, eforturile de succes ale Moldovei în reglementarea conflictului transnistrean, exprimându-şi speranța că „procesul de negocieri va continua şi va fi productiv, iar sporirea încrederii între părți va duce la schimbări pozitive în această chestiune”.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Tudor Ulianovschi, a menţionat că vizita omologului finlandez este „o nouă dovadă a consolidării și dezvoltării relațiilor bilaterale dintre țări”.

„Am discutat cele mai importante probleme care privesc Moldova și Finlanda, în special securitatea regională, creșterea schimburilor comerciale, dezvoltarea economică. Am avut un dialog sincer, deschis și constructiv”, a spus Ulianovschi.

Potrivit lui, „Moldova va continua să consolideze relațiile cu Finlanda și să implementeze reforme pentru a obține succese în parcursul european”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.14 16:38 Alexei
    Cu asa sustinerea noi deja nu avem incotro...
  2. 2018.06.14 16:50 Fima
    Dupa acordul cu UE Mo;dova este mul mai atractiva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.