Politică

LIDERUL DA AMENINȚĂ CU PROTESTE ÎN MASĂ, DACĂ REZULTATELE ALEGERILORE DIN CHIȘINĂU NU VOR FI RECUNOSCUTE

19 iunie, 2018

Dacă instanţa de judecată nu va recunoaște rezultatele alegerilor primarului de Chișinău, atunci Platforma DA îi va răspunde regimului criminal printr-o acțiune pașnică de protest, a declarat liderul Platformei DA, primarul ales al capitalei, Andrei Năstase.

Potrivit agenției INFOTAG, luni, în cadrul unei conferințe de presă, el a spus că „pentru regimul Plahotniuc-Dodon, rezultatele alegerilor de la Chișinău au devenit o surpriză absolută și ei sunt gata să facă orice pentru a întârzia validarea mandatului primarului ales de popor”.

„Pentru aceasta ei folosesc toate pârghiile, inclusiv ca şi la ședința de judecată de astăzi, când unul dintre reprezentanții Consiliului Electoral de Circumscripție a cerut recuzarea judecătorului, iar ședința a fost condusă de judecătorul lui Plahotniuc, Elena Costiuc, după care plânge pușcăria”, a spus el.

Potrivit lui, „guvernarea nu trebuie să ignore voința poporului, dar fără mandatul validat, noul primar are mâini legate, însă după alegeri s-ar fi putut face multe pentru oraș”.

„De aceea, îi îndemn pe cetățenii să se consolideze. Dacă alegerile nu vor fi recunoscute, trebuie să răspundem cu un protest stradal, dar cât mai pașnic, conștient și cât mai democratic posibil”, a menționat Năstase.

Vicepreședintele DA, Alexandru Slusari, a spus că „autoritățile sunt gata să folosească și alte metode: în timpul ședinței, când susținătorii noului primar au protestat în fața Judecătoriei, printre ei se aflau şi provocatori, care au încercat să agraveze situația, pentru ca apoi să acuze echipa Platformei DA de încălcarea ordinii publice”.

„Provocările au eșuat, reprezentanții DA au reușit să-i înlăture și să-i liniștească pe cetățeni. Dar dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi recunoscut, atunci autoritățile trebuie să se pregătească de proteste în masă”, a conchis el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.