Politică

„PARTIDUL NOSTRU” CONSIDERĂ CĂ, PRIN DECIZIA INSTANŢEI, GUVERNAREA ŞI-A CONFIRMAT CARACTERUL ANTISOCIAL

22 iunie, 2018

„Partidul Nostru” (PN) şi-a exprimat indignarea faţă de „decizia fără de precedent a instanţelor de judecată privind nerecunoașterea alegerilor primarului general de Chișinău”.

Într-o declaraţie a partidului în acest sens, citată de agenţia INFOTAG, se menţionează că „regimul care a capturat Moldova, călcând în picioare voința alegătorilor din capitală, încă o dată a confirmat caracterul său criminal, antisocial și antidemocratic”.

PN şi-a exprimat regretul în privinţa „poziției Partidului Socialiștilor a Președintelui Igor Dodon, care exact la țanc pentru autorități a depus acea cerere în instanță. creând astfel premise „juridice” pentru anularea alegerilor”.

„Guvernarea i-a folosit din nou pe socialiști pe post de „idioți utili”, iar aceștia, la rândul lor, au confirmat statutul lor de parteneri inferiori în tandemul PDM-PSRM”, se spune în declaraţie.

În opinia autorilor, „refuzând să recunoască rezultatele alegerilor primarului general al municipiului Chișinău, regimul criminal a mers până în pânzele albe, demonstrând că este gata la orice pentru a-și păstra puterea criminală”.

„Încălcările fără precedent ale legalității și normelor democratice au loc în pofida faptului că au trecut deja patru ani din momentul semnării de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE. Cetățenii Moldovei au fost asigurați că asocierea cu UE va contribui la fortificarea democrației și principiilor statului de drept, ceea ce presupune și desfășurarea unor alegeri libere și corecte. Nimic de acest gen nu se întâmplă. Situația cu democrația Moldovei degradează și în condițiile asocierii cu UE”, consideră „Partidul Nostru”.

Formaţiunea subliniază că victoria obținută în alegerile din Chișinău îi este furată unui proeuropean „de elită” (liderul Platformei DA, Andrei Năstase – „I.”) şi s-a întrebat dacă „și de această dată partenerii externi ai Moldovei vor închide ochii la fărădelegile regimului lui Plahotniuc”.

PN consideră că, pentru a evita și furtul rezultatelor alegerilor parlamentare, partenerii externi ai Moldovei „trebuie să asigure o monitorizare strictă a acestora, inclusiv luarea sub controlul său total a unor asemenea instituții precum Comisia Electorală Centrală și instanțele de judecată”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.