Politică

ACTIVIŞTII ORGANIZAŢIEI OCCUPY GUGUŢĂ AU LUAT PRÂNZUL ÎN FAŢA REŞEDINŢEI PREŞEDINTELUI, ÎN SEMN DE PROTEST

13 iulie, 2018

Activiştii civici ai organizaţiei neguvernamentale Occupy Guguţă au luat prânzul în faţa reşedinţei Preşedintelui Moldovei, în semn de protest faţă de anularea alegerilor primarului Chişinăului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, zeci de activişti şi-au aranjat mâncarea pe pături chiar pe trotuarul din apropierea uşii de intrare la preşedinţie.

Ei intenţionează ca în fiecare zi de vineri, la ora prânzului, 12.00, să protesteze pașnic împotriva încălcării drepturilor lor civile la vot.

„În Constituția Republicii Moldova scrie negru pe alb că președintele republicii este garantul suveranității ţării, iar suveranitatea aparţine poporului. Anume președintele, în calitate de șef al statului, este responsabil de apărarea dreptului suveran al cetățenilor, exprimat în urma votului. Igor Dodon a făcut nimic atunci când suveranitatea poporului a fost contestată de către CEC, nu a făcut nimic și atunci când alegerile primarului Chișinăului au fost anulate. El nu-și îndeplinește datoria constituțională și nu mai există pentru noi. Am ajuns la concluzia că Moldova nu are președinte”, a spus un activist.

Activiştii din „Occupy Guguţă” a treia săptămînă trăiesc într-un cort lîngă clădirea cafenelei cu acelaşi nume, care este inactivă de mai mulţi ani. Revendicarea lor este de a readuce instituţia renumită la fostul său statut de loc de odihnă pentru locuitorii din Chişinău. Ei încearcă să împiedice realizarea unui proiect privind construirea unui hotel cu 13 etaje în parcul central.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.14 17:09 Ionut
    Ei au dreptate, PDM nu trebue sa permita dl Plahotniuc asa ceva.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.