Politică

AMBASADORUL SUA A REITERAT SPRIJINUL PENTRU AVANSAREA PARCURSULUI OCCIDENTAL AL MOLDOVEI

17 iulie, 2018

SUA pledează pentru consolidarea dialogului bilateral moldo-american și pentru avansarea în parcursul prooccidental al Moldovei. O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, la întrevederea cu prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, oficialii au abordat “întreg spectrul parteneriatului moldo-american, în particular urmare a recentei vizite întreprinse de șeful Executivului de la Chișinău în Statele Unite”.

Ei au menţionat „imperativul comunicării pe toate canalele disponibile pentru realizarea calitativă a celor convenite în cadrul discuțiilor cu administrația și legislativul SUA”.

Premierul Pavel Filip a exprimat recunoștință Statelor Unite pentru “sprijinul generos acordat Moldovei în diverse domenii și formate”. În mod special, a fost apreciată susținerea SUA pentru rezoluția Adunării Generale ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și pentru rezoluția Congresului SUA care reflectă suportul pentru aspirațiile occidentale ale republicii.

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii despre ultimele evoluții pe plan național, regional și internațional.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.17 13:30 Istvan
    Avem relatiile cu SUA bune, asta este.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.