Politică

PDM A PREZENTAT O NOUĂ ETAPĂ A PROGRAMULUI „PRIMA CASĂ”, DESTINATĂ FAMILIILOR CU COPII

17 iulie, 2018

Partidul Democrat (PDM) a prezentat o nouă etapă a programului de stat „Prima Casă”, care presupune acordarea compensaţiilor pentru familiile cu copii. Potrivit agenţiei INFOTAG, proiectul a fost prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa conducerii partidului, de către preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc.

El a amintit că programul „Prima Casă” activează de câteva luni, iar recent a intrat în vigoare o etapă care prevede acordarea compensațiilor lunare pentru angajaţii din sectorul public pentru rambursarea creditului ipotecar.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că familiile cu un copil vor beneficia de o compensație de 10%, cu doi copii – de 20%, cu trei copii – de 50%, iar familiile cu patru şi mai mulți copii – de 100%.

„Este vorba despre compensarea sumei împrumutului, nu a dobânzii și a altor plăți. Compensarea se va face timp de 18 ani”, a subliniat el.

Filip a menționat că proiectul la programul de stat a fost deja elaborat și va fi în curând aprobat de Guvern, după care condițiile de acordare a compensaţiilor vor intra în vigoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.18 14:01 ian
    nota bene: daca nu sunteti din sectorul public, v-ati lins pe bot. trebuie incurajata demografia bugetarilor :)

    profund gresit. numai in afara UE se poate face asa ceva.

    si daca pleci din sistemul bugetar trebuie sa platesti casa?

    corect ar fi asa: guvernul [local/central] construieste case, daca vrea, le inchiriaza angajatilor la pretul pietei sau le ofer agratis insa le considera in pachetul salatrial si impoziteaza pe masura. asa se face, iara nu altfel.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.