Politică

CSJ A RESTITUIT CEREREA LUI ANDREI NĂSTASE, RECOMANDÂNDU-I SĂ SE ADRESEZE LA CURTEA DE APEL

18 iulie, 2018

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a restituit cererea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, cu privire la revizuirea deciziei privind invalidarea alegerilor primarului de Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, CSJ i-a recomandat avocatului să se adreseze la Curtea de Apel.

Săptămâna trecută, avocatul Dumitru Pavel s-a adresat la CSJ din numele lui Năstase. El şi-a motivat cererea pe faptul că „în dosarul privind validarea alegerilor au apărut circumstanțe noi, care nu erau cunoscute mai înainte”. Apărătorul a amintit că, în timpul examinării dosarului, Năstase a depus la CSJ o cerere de recuzare a completului de judecători. Această cerere a fost examinată şi respinsă de judecătoarea Iuliana Oprea, care a atins plafonul de activitate de 65 de ani.

În opinia avocatului, această circumstanță reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători. Indirect, judecătorii au recunoscut argumentarea cererii avocatului. La câteva zile după luarea deciziei, Iuliana Oprea s-a pensionat. Săptămâna trecută, Parlament a aprobat demisia ei din funcția de judecător.

CSJ însă a ajuns la concluzia că nu-și poate revizui propria decizie în această privință, recomandând avocatului să se adreseze la Curtea de Apel.

„Este o absurditate imensă, dar ne vor conforma indicațiilor dispuse. Vom merge la Curtea de Apel Chișinău imediat ce vom avea partea motivată a CSJ”, a declarat Dumitru Pavel.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.07.18 13:40 Stas
    Este pacat, asta sa face din d; Nastase o jertva mare.
  2. 2018.07.18 16:15 Grigore
    Nu cred ca dl Andrei are sansa sa fie un lider national...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.