Politică

GUVERNĂRII TREBUIE SĂ-I FIE FRICĂ, DEOARECE POPORUL SE RIDICĂ – LIDERUL PAS

19 iulie, 2018

„Guvernării trebuie să-i fie frică, deoarece poporul Moldovei se ridică la protest”, a declarat joi, în cadrul unui protest în fața Parlamentului, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG, ea consideră că guvernarea trebuie să explice ce acțiuni are de gând să întreprindă.

„Această coaliție odioasă de la guvernare nu are viitor. Când vorbeşte despre ataşamentul pentru parcursul europeană, aceasta joacă teatru, unde Plahotniuc are rolul de apărător al valorilor europene, iar Dodon este oponentul acestuia. Însă Rezoluția Europeană a demonstrat că partenerii europeni nu mai au încredere, la fel ca și cetățenii Moldovei. Autoritățile vor să desfășoare viitoarele alegeri parlamentare în baza sistemului electoral mixt, ceea ce înseamnă că ei vor păstra controlul asupra republicii și o vor readuce cu 10 ani în urmă”, consideră fostul ministru al Educației.

Potrivit ei, „acest lucru nu trebuie admis: Moldova are nevoie de cetățeni cu minte limpede, liberi, care sunt în stare să facă o alegere în baza argumentelor critice”.

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a menționat că „guvernarea actuală este bazată doar pe frica în fața „stăpânului” – Vlad Plahotniuc. El l-a dat drept exemplu pe Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova - aliata Partidului Democrat în coaliția de guvernare, care „sprijină regimul criminal doar pentru că se teme de posibilitatea inițierii unor cauze penale pentru faptele sale din trecut”.

„În pofida denumirii partidului lui Leancă, în UE nimeni nu îl consideră o forţă progresivă, partenerii cunosc faptul că acesta este un partid de oameni corupți, care susțin regimul antipopular care a adus republica până la ceea că, la nivel internațional, ea este comparată cu Somalia”, a spus Năstase.

El a comunicat că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a trimis o cerere la Primăria Chișinău, pentru ca la sfârșitul lunii august în Piaţa Marii Adunări Naţionale să fie organizat un concert.

„Dar pe 26 august trebuie să aibă loc Marea Adunare Națională, cetățenii nu au nevoie de concerte, ci de condiții pentru un trai decent. Și această acțiune de protest de amploare oricum se va desfășura, pentru a marca Ziua Independenței Moldovei (27 august) cu adevărat liberi”, a subliniat Năstase.

Participanții acțiunii de protest au trecut printr-un marș în jurul Parlamentului, scandând „Hoților!”, „Rușine!”, „Jos ciuma roșie PDM-PSRM!”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta!”. Când din clădirea legislativului ieșeau oamenii, printre care era și deputatul socialist Vlad Batrâncea, protestatarii le-au blocat trecerea.

La Parlament au fost aduși mulți polițiști, pe care liderul DA a încercat să-i convingă să se alăture la protest și să nu-i apere pe oligarhi. Acțiunea a durat câteva ore și a avut loc în paralel cu ședința Parlamentului. La acțiune au participat câteva sute de oameni.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.