Politică

PREŞEDINTELE PLATFORMEI DA CERE PROCURATURII SĂ PORNEASCĂ URMĂRIREA PENALĂ A PREŞEDINTELUI IGOR DODON

14 august, 2018

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, cere Procuraturii Generale să iniţieze un dosar penal pe numele Preşedintelui Igor Dodon în baza art.330/2 “Îmbogățire ilicită”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Năstase a scris marţi pe reţelele sociale că „Dodon toată viața sa a fost un funcționar de stat”.

„Dar uitați-vă în ce castel locuiește, cum aruncă cu bani în stânga și în dreapta. Cum poți să trăiești astfel cu un salariu de funcționar public? Iată de ce solicit ca Procuratura Generală să inițieze neîntârziat dosar penal pe numele Președintelui. Solicit ca această postare să fie considerată drept o cerere oficială”, a scris el.

Potrivit lui, întreaga carieră politică a Președintelui actual „este construită pe minciună și trădare”.

„El l-a trădat pe Voronin (liderul Partidului Comuniştilor – „I.”) după ce a primit carnetul de membru al PCRM din mâna acestuia. A declarat că Uniunea Vamală nu are nicio perspectivă, iar după un timp a afirmat că Moldova nu poate supraviețui în afara ei. Dodon a colaborat extrem de eficient prin persoana cumătrului său, Viorel Melnic, cu Șor (primarul oraşului Orhei – „I.”), care i-a finanțat campania electorală pentru Chișinău în 2011”, a menţionat Năstase.

Liderul Platformei DA a scris că în campania prezidențială, Dodon cerea candidaţilor de opoziţie să semneze că nu vor colabora cu Partidul Democrat. Dar în cei doi ani de când este Președinte, Dodon l-a ajutat mereu pe Plahotniuc (liderul PDM – „I.”) să-și rezolve problemele de strategie: inamovibilitatea Procurorului General, numirea în funcție la „Moldovagaz” a lui Vasile Botnari, confirmarea tuturor judecătorilor și a ambasadorilor, schimbarea sistemului de vot, aprobarea schemei frauduloase de construcție a Arenei Chişinău, care va prejudicia statul cu circa un miliard de lei”.

„Nicio adresare televizată către populație pe marginea situației dezastruoase din țară. Nicio alocuțiune în Parlament. Niciun protest organizat împotriva regimului. De doi ani vedem doar concerte, vânătoare, curse cu ATV-ul, colectare de căpșuni, oferire generoasă a distincțiilor de stat și vacanțe opulente. Iată lista activităților lui Dodon în calitate de Președinte al RM”, consideră politicianul de opoziţie.

El a menţionat că, „în programul său electoral, Igor Dodon jura că va găsi și va întoarce în țară miliardul furat și nu va admite ca cetățenii să restituie acești bani din buzunarul lor. Dar de facto el nu a ripostat în niciun fel, nu a încercat măcar să inițieze un referendum legislativ de abolire a legii, care prevede restituirea în volum dublu a banilor furați de către contribuabili. Deşi Codul Electoral îi conferă Președintelui dreptul de a face acest lucru”.

„Mai mult, nu demult Dodon a promulgat legea năbădăioasă despre amnistia capitalului, deschizând calea legalizării banilor furați și spălării lor cu doar 3% din total. După această acțiune, putem să afirmăm cu certitudine că Igor Dodon este complice la „jaful secolului”. Oare chiar câteva vizite la Putin fără niciun rezultat concret în beneficiul moldovenilor pot prevala asupra faptului că Dodon este un președinte-marionetă, care nu a făcut absolut nimic în doi ani pentru a stopa degradarea situației din țară?!”, se întreabă Năstase.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.14 18:09 Ilie
    Eu nu cred ca ei sunt prieteni...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.