Politică

REPUBLICA MOLDOVA ÎŞI VA DESCHIDE AMBASADA ÎN INDIA ÎN ANUL 2019

14 august, 2018

Republica Moldova îşi va deschide ambasada în India în anul 2019. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, despre aceasta a anunţat ministrul Tudor Ulianovschi, aflat în prima sa vizită de lucru în India.

Potrivit comunicatului, el s-a întâlnit cu președintele Camerei de Comerţ şi Industrie din India, Anil Khaitan, precum şi cu cetăţeni moldoveni care locuiesc în India. În cadrul În cadrul dialogului au fost discutate evoluțiile interne din ţară, măsurile întreprinse de autorităţi pentru modernizarea și reformarea sectorului social, economic, educațional etc.

„Consider imperios să extindem reţeaua diplomatică a ţării noastre pe toate continentele lumii. Îmi doresc sporirea vizibilității Republicii Moldova în Asia, de aceea militez pentru deschiderea unei misiuni diplomatice la New Delhi, ceea ce va crea premizele necesare valorificării pe deplin a potențialului comercial-economic existent în relațiile bilaterale, prestării unor servicii consulare calitative și prompte, precum și obținerii unui sprijin reciproc avantajos în diverse structuri internaţionale”, a subliniat Ulianovschi.

Ministrul a reconfirmat interesul Guvernului Moldovei în aprofundarea relaţiilor comercial-economice bilaterale în agricultură şi industria vitivinicolă, tehnologiile IT, farmaceutică și medicină, industria textilă și de producere etc.

„Republica Moldova pledează pentru identificarea oportunităţilor de impulsionare a schimburilor comerciale între ambele state, în particular sporirea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa indiană, cu atât mai mult că baza juridică bilaterală favorizează acest lucru. De asemenea, suntem cointeresaţi în atragerea investitorilor indieni în ţara noastră, în special în industria textilă, dar şi în alte domenii unde Republica Moldova şi India vor avea o cooperare reciproc avantajoasă”, a remarcat Ulianovschi.

Republica Moldova şi India au stabilit relaţiile diplomatice la 12 martie 1992. Conform datelor MAI, în 2018, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrați 308 de cetățeni indieni titulari al permiselor provizorii de şedere, 277 dintre care au sosit în scop de studii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.14 18:12 Nina
    Nu cred ca asta sa fie corect, noi nu avem nevoe sa avem ambasada in India.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.