Politică

ALEXEI TULBURE: AMNISTIA CAPITALULUI NU ESTE O REFORMĂ, CI SPĂLARE DE BANI

15 august, 2018

Pachetul de legi cu privire la amnistia capitalurilor, adoptat în ultimele zile de activitate a parlamentului în sesiunea de primăvară, nu este o reformă, ci spălare de bani, consideră directorul Institutului de Istorie Orală din Moldova, Alexei Tulbure.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în ajun, într-o emisiune la postul de televiziune din Bălţi BTV, Tulbure a declarat că, prin semnarea acestui document, Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a devenit un complice la furtul secolului.

„Eu cred că Dodon are şi el partea lui. Întreaga conducere a Partidului Socialiștilor participă la diferite scheme. Există anumite acorduri între PDM și PSRM. Prin urmare, PSRM nu poate ieși din această responsabilitate colectivă criminală”, a spus fostul reprezentant al Republicii Moldova la ONU.

În opinia sa, instituția președintelui „de mult a fost capturată și acționează la ordinul liderului PDM, Vlad Plahotniuc”.

„Dodon care promovează deciziile de care are nevoie Plahotniuc și guvernarea. Nu este pentru prima dată când Președintele pune într-o situaţia jenantă PSRM, iar apoi colegii săi trebuie mereu să iasă din încurcătură și să mintă. Aşa s-a întâmplat cu sistemul mixt, când socialiștii erau la început categoric împotrivă, iar apoi brusc au devenit categoric „pentru”. Acum există o situație similară: fracțiunea PSRM boicotează votarea în Parlament, iar mai târziu Dodon și întreaga conducere a PSRM îşi schimbă opinia și încep să spună că „avem nevoie de aşa ceva” (pachetul de legi cu privire la amnistia capitalurilor - „I.“). Drept urmare, Dodon semnează pachetul legislativ, votat exclusiv de democrații din Plahotniuc”, a subliniat Tulbure.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.