Politică

VICEPREŞEDINTELE PLATFORMEI DA A CRITICAT INTENŢIA GUVERNULUI DE A ANUNŢA NOUĂ ZILE LIBERE LA SFÂRŞIT DE AUGUST

16 august, 2018

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a criticat intenţia Guvernului Moldovei de a anunţa nouă zile libere la sfârşit de august.

Potrivit agenţiei INFOTAG, politicianul a scris miercuri pe pagina sa de facebook că „în cei 27 de ani de aşa-numită independenţă, în Moldova s-a format obişnuinţa de a declara zile libere în perioada 27-31 august.

„Dacă între aceste două date se nimereau zilele de sâmbătă şi duminică, atunci toate zilele între 27 și 31 august erau declarate libere. Dacă nu era week-end între Ziua Independenței și Limba Noastră, atunci zilele de 28-30 august rămâneau lucrătoare. Anume o astfel de situație calendaristică s-a format în 2018. Ziua de 27 august e luni, iar 31 august e vineri.

El a amintit că, în 2017, Guvernul a stabilit din timp toate sărbătorile și mutările posibile în legătură cu zilele libere. Atunci, premierul Pavel Filip a menţionat că este important ca oamenii să-și planifice vacanța din timp.

„Nimeni nu a pomenit de nici un fel de minivacanţă în perioada 25 august - 2 septembrie. Şi iată că regimul de guvernare face pe neaşteptate un cadou „generos” de nouă zile libere. Niciodată nu a mai fost aşa ceva. Ei nu au nevoie de independenţă, căci ei sunt independenţi de popor… Duceţi-vă cât mai departe, cetăţenilor. Numai să nu veniţi la protestul din 26 august. Vă daţi seama, dragi cetăţeni, cât de mult se teme mafia de unitate noastră şi de ieşirile în masă în piaţă? Dacă vom fi foarte mulţi, vom putea schimba această guvernare fără violenţă încă până la alegerile parlamentare”, a declarat Slusari.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.16 11:13 Vlad
    Ca totdeauna dl Slusari are dreptate la 100 de procente.
  2. 2018.08.16 11:17 Galina
    Clar ca in asa situatia proteste care a fost planificate pe 26 august trebue sa fie aminate!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.