Politică

IGOR DODON: IEŞIREA MOLDOVEI DIN CONSILIUL ELECTROENERGETIC AL CSI ÎNSEAMNĂ CREAREA UNOR NOI TENSIUNI ÎN RELAŢIILE CU RUSIA

17 august, 2018

Guvernul Moldovei vrea să tensioneze din nou relaţiile cu Rusia prin ieşirea din Consiliul Electroenergetic al CSI, a declarat Preşedintele Igor Dodon într-un interviu pentru publicaţia rusă „Politica azi”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a amintit că Moldova face parte din Consiliul Electroenergetic al CSI din 1992.

„Până acum, nimeni nu ne-a împiedicat să cooperăm în domeniul energiei cu alte țări, inclusiv cu România. Mai mult chiar, România cumpără de mulți ani energie electrică din regiunea transnistreană a Moldovei pentru necesităţile sale”, a subliniat Dodon.

Președintele consideră că autoritățile caută un pretext pentru a agrava situația cu Rusia.

„Acest pas urmăreşte cel puțin două scopul. Primul este intern: în preajma alegerilor parlamentare din 2019 să creeze o atmosferă de tensiune în societate, să reintroducă geopolitica pe ordinea de zi și să crească tensiunile cu Rusia în favoarea eurounioniştilor. Cel de-al doilea scop este extern: să le demonstreze „stăpânilor” din Occident că Moldova continuă să urmeze curs „corect” de tensionare a relațiilor cu Rusia”, presupune el.

Dodon „a condamnat ferm“ acest pas al Guvernului, deoarece contravene intereselor naționale ale țării, adică edificarea și menținerea unor parteneriate și relații reciproc avantajoase atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Consiliul Electroenergetic al CSI a fost înființat în 1992, fiind un organ interguvernamental al CSI. Cea mai importantă direcție a activității sale este crearea spațiului juridic al statelor CSI în domeniul electroenergeticii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.08.17 11:12 Istvan
    Asa si este dl Dodon, din pacate noi numai stricam ralatiile cu Rusia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.