Politică

​MINISTRUL EDUCAŢIEI: AVEM NEVOIE DE O LEGĂTURĂ STRÂNSĂ ÎNTRE DIASPORĂ ŞI LOCUITORII MOLDOVEI

17 august, 2018

Trebuie să creăm o legătură strânsă între diasporă şi cei care continuă să lucreze în ţară pentru edificarea unui stat european democratic, susţine ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la deschiderea celei de-a opta ediţii a Congresului Diasporei la Chişinău, ea a spus că experienţa diasporei, dobândită în anii de muncă în alte ţări, este importantă pentru modernizarea statului.

În opinia ministrului, Guvernul condus de Pavel Filip „a reuşit în decurs de doi ani să obţină un şir de succese, printre care lansarea programelor de stat „Prima casă” și „Drumuri bune pentru Moldova”, iar ministerul pe care îl conduce a desfășurat zeci de evenimente în străinătate pentru a păstra patrimoniul cultural al Moldovei.

Babuc i-a reproșat opoziției de dreapta că „reflectă situația din țară doar în negru, fapt ce nu contribuie la creșterea încrederii cetățenilor și a partenerilor externi în Moldova”.

În prima zi a Congresului, reprezentanții organelor de stat și ai diasporei din 22 de țări vor discuta aspecte legate de programele economice și oportunitatea de a investi în Republica Moldova, votarea peste hotare, siguranţa socială pentru migranţi și conservarea patrimoniului cultural.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.