Politică

PREȘEDINTELE IGOR DODON A PARTICIPAT LA FESTIVITĂŢILE ORGANIZATE CU PRILEJUL ZILEI GĂGĂUZIEI

20 august, 2018

Președintele Moldovei Igor Dodon a participat la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Găgăuziei.

Potrivit agenției INFOTAG, pe pagina sa de facebook Șeful statului a scris că a efectuat o vizită în Găgăuzia la invitația Bașcanului, Irina Vlah, unde, totodată, a participat la inaugurarea unui complex sportiv nou situat în orașul Comrat – proiect din cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii sportive.

„Amintesc că în toamna anului trecut am lansat un proiect național de construcție a 300 de complexe sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Zeci de complexe sunt date în exploatare, se află în proces de proiectare sau de construcție. Programul național de reabilitare a infrastructurii sportive se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne „Din Suflet””, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a vizitat satele Congazcic și Chirsova din municipiul Comrat, unde a oferit ghiozdane și rechizite școlare la circa 100 de copii care vor păși pentru prima dată pragul școlii. În total, în acest an, în Găgăuzia vor merge în clasa I aproximativ 1600 de copii.

Dodon a aminitit că Fundația de Binefacere „Din Suflet” patronată de Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, a lansat un program național care prevede oferirea a circa 25 mii de ghiozdane și rechizite școlare pentru toți elevii din țară care vor merge în anul curent în clasa I. Anul trecut, fundația „Din Suflet” a oferit 8 mii de ghiozdane elevilor care învață la școală în ciclul primar și fac parte din familii social-vulnerabile sau familii numeroase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.