Politică

MOLDOVA A PIERDUT ÎNCREDEREA UNIUNII EUROPENE – EURODEPUTATUL SIEGFRIED MUREŞAN

14 septembrie, 2018

Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul Moldovei, susţine eurodeputatul român Siegfried Mureşan.

Potrivit agenţiei INFOTAG, această opinie el a prezentat-o pe reţelele sociale, comentând situaţia creată în jurul expulzării angajaţilor liceelor „Orizont” din Moldova.

„Reținerea și deportarea în Turcia a profesorilor de la liceul „Orizont” din Moldova confirmă că am avut dreptate când am cerut anul trecut condiționarea oricărei asistențe macrofinanciare pentru Republica Moldova de respectarea statului de drept de către autorități. Dacă persoanele expulzate solicitaseră azil în Republica Moldova,atunci avem de-a face cu o încălcare flagrantă atât a legilor din RM, cât și a convențiilor internaționale. Lipsa de transparență a autorităților ne confirmă că nu s-a acționat cu respectarea tuturor procedurilor. Un lucru este cert, Uniunea Europeană nu poate avea încredere în Guvernul de la Chișinău”, consideră europarlamentarul.

După cum a informat anterior INFOTAG, la 6 septembrie, câțiva cetățeni turci, profesori care activează la liceul moldo-turc „Orizont”, au fost reținuți de serviciile speciale moldovenești și deportați în Turcia. Acest precedent a provocat indignarea atât a opoziției din Moldova, cât și a partenerilor europeni.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.14 11:14 Stanislav
    El spune asa nume ca sta in opozitia fata de PDM in Moldova si PSD - in Rominia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.