Politică

PARTIDUL DEMOCRAT ÎŞI SCHIMBĂ STRATEGIA ŞI VA DESFĂŞURA O POLITICĂ PRO-MOLDOVA – VLAD PLAHOTNIUC

17 septembrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) îşi schimbă strategia şi va desfăşura o politică pro-Moldova, a declarat preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, vineri seara, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că această decizie a fost luată la şedinţa Consiliului Politic Naţional al PDM.

Vlad Plahotniuc i-a criticat pe politicienii moldoveni, subliniind că „în cei 27 de ani de independenţă, toate partidele s-au creat pe teme geopolitice, nesoluţionând probleme oamenilor”.

„Oamenilor li s-a introdus ideea că problemele lor pot fi rezolvate doar dacă ești proeuropean, prorus, proamerican, unionist și așa mai departe. Toate partidele au pledat pentru un oarecare vector geopolitic, dar niciunul nu a acționat pro-Moldova. A fost creată falsă senzație că de viitorul Moldovei are grijă cineva din exteriorul țării. Toate aceste poziționări arată că, în realitate, politicienii s-au îndepărtat de oameni. PDM va fi un partid pro-Moldova, care acționează pentru toți moldovenii, cu o agendă care să aibă ca principale puncte problemele oamenilor. Acest plan presupune că reprezentanții PDM trebuie să se afle printre oameni și să vină cu proiecte și soluții concrete. Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programului politic”, a declarat Plahotniuc.

În acelaşi timp, el a subliniat că „direcția strategică de dezvoltării țării va rămâne modernizarea după modelul occidental”.

Liderul PDM a mai spus că „până la alegerile parlamentare programate pentru 24 februarie 2019, guvernarea trebuie să facă totul pentru a fi mai aproape de popor, să ia în considerare aspirațiile și problemele sale”.

„În baza aceasta va fi constituit un nou program de guvernare pentru perioada de după alegerile parlamentare“, a spus Plahotniuc, făcând aluzia că partidul său este convins că va câştiga alegerile.

În ajunul şedinţei Consiliului Național al PDM, unii politicieni și analiști moldoveni presupuneau că Partidul Democrat va propune stabilirea datei alegerilor pentru o dată mai devreme, pentru a surprinde partidele de opoziție, precum și pentru a modifica legislația electorală pentru a-şi crea anumite avantaje.

Însă conform datelor oficiale, aceste aspecte nu au fost discutate în cadrul şedinţei. Alegerile parlamentare sunt programate pentru 24 februarie 2019. Hotărârea adoptată de Parlament în iulie în această privință va intra în vigoare la 1 decembrie 2018.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.17 15:13 Nicolae
    El deja are o idea despre care noi toti nici habar nu avem.
  2. 2018.09.17 15:21 Elena
    Plahotniuc navernoe ne znaet, cito ot dobra - dobra ne ishut!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.