Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON S-A PRONUNŢAT PENTRU INTENSIFICAREA DIALOGULUI BILATERAL CU SUA

17 septembrie, 2018

Preşedintele Igor Dodon s-a pronunţat pentru intensificarea dialogului bilateral cu SUA pe toate dimensiunile. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat la întrevederea de marţi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, care își finalizează misiunea diplomatică la Chişinău.

Dodon a scris pe pagina sa de facebook că, în cursul dialogului, au fost abordate mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-americane.

„Am apreciat buna cooperare dintre statele noastre în diverse domenii de interes comun și am mulțumit pentru ajutorul financiar acordat Moldovei, în special, în implementarea proiectelor sociale”, a remarcat şeful statului.

El a reiterat faptul că Republica Moldova „trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să aibă relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, să fie prieten cu toții, dar nu împreună cu cineva împotriva cuiva”.

„Am pledat pentru dinamizarea dialogului bilateral pe toate dimensiunile, inclusiv prin organizarea vizitelor şi întrevederilor la nivel înalt. Mi-am exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, relaţiile moldo-americane vor cunoaşte și în continuare un ritm ascendent de dezvoltare în diverse domenii de interes reciproc”, a declarat Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, vizita Președintelui Republicii Moldova în SUA a fost programată pentru prima decadă a lunii iulie. Vizita urma să aibă loc în cadrul pregătirilor pentru Congresul Mondial al Familiei, care a avut loc la 14 septembrie la Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Congresului Mondial al Familiei, Brian Brown, în mai, Igor Dodon și-a exprimat speranța că vor avea loc întrevederi oficiale cu reprezentanții administrației americane. Cu toate acestea, nu a existat nici o confirmare a întâlnirilor oficiale, astfel că vizita a fost anulată.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.18 10:26 Olesea
    Nu cred ca SUA are mare interes sa vada la noi in Moldova mare progres.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.