Politică

PDM ÎL VA DEMITE PE MINISTRUL AGRICULTURII ŞI PE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII

18 septembrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) îl va demite pe ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, și pe ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marți, în cadrul unei conferințe de presă după şedinţa conducerii partidului, președintele PDM şi coordonatorul coaliţiei de guvernare, Vladimir Plahotniuc, a spus că Ministerul Agriculturii va fi condus de către directorul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), Nicolae Ciubuc, iar Ministerul Sănătății – de Silvia Radu (candidatul independent la alegerile primarul Chișinăului în 2018 – „I.”).

„Faptul că ne aflăm în preajma alegerilor parlamentare nu înseamnă că nu trebuie să facem schimbări, mai ales dacă aceste schimbări sunt cerute de cetățeni. Vom face schimbări în echipa Guvernului chiar și cu o lună înainte de alegeri, deoarece Cabinetul de miniştri trebuie să lucreze cât mai eficient”, a spus el.

Liderul democraţilor a spus că prim-ministrul Pavel Filip (vicepreşedintele PDM – „I.”) a prezentat la ședință evaluarea eficienței Guvernului, precum și a menționat domeniile în care dorește să vadă mai multe rezultate.

„Miniştrii care urmează a fi înlocuiţi au muncit serios, și-au făcut datoria, însă cetățenii vor mai multă calitate în domeniile respective, vor rezultate mai rapide și o comunicare mai directă cu conducătorii instituțiilor vizate. Mai mult, în domeniile supuse remanierilor urmează să fie lansate proiecte ample de modernizare și este nevoie de o abordare managerială mai eficientă și mai curajoasă”, a explicat el.

Plahotniuc a subliniat că procesul de evaluare a activității Guvernului nu se încheie, deoarece în câteva săptămâni va fi pregătit un raport privind activitatea secretarilor de stat (care înlocuiesc viceminiștrii – „I.”).

Prim-ministrul a spus că potențialul pe care miniștrii l-ar putea atinge în domeniile lor este mult mai mare decât rezultatele obținute, de aceea sunt necesare schimbări.

„Directorul AIPA s-a dovedit a fi un manager deosebit și un profesionist al domeniului agricol. În perioada activităţii sale, el a reușit să rezolve problema datoriilor la subvenționarea, care s-au acumulat încă din 2014. De asemenea, contez foarte mult pe domeniile și capacitățile manageriale ale doamnei Silvia Radu. Când s-a făcut reforma Guvernul şi a fost creată instituția secretarilor de stat, s-a presupus că ministrul va putea să se ocupe de organizarea activităţii”, a menţionat el.

Potrivit premierului, el a discutat în ajun cu Președintele Igor Dodon despre remanierile la Guvern și şi-a exprimat convingerea că, de data aceasta, va putea fi evitată situația referitor la blocarea numirii noilor miniștri.

INFOTAG precizează: Liviu Volconovici şi Svetlana Cebotari au fost numiţi în funcţia de ministru la sfârşitul anului 2017. Acum ei vor reveni în funcţiile deţinute anterior: de rector la Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) şi de director la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Silvia Radu a condus în perioada 2008-2015 compania de distribuție a energiei electrice RED Union Fenosa, ulterior redenumită Gas Natural Fenosa Moldova. După plecarea sa din funcție în 2016, ea a candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. În noiembrie 2017, a fost numită în funcția de primar interimar al Chișinăului, iar în 2018 a participat la alegerile anticipate ale primarului capitalei, dar nu a trecut în turul doi.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.18 19:03 Faina
    Silva Radu este o prietena buna cu dl Plahotniuc...
  2. 2018.09.18 19:07 David
    PDM demonstreaza ca ea nu vre sa da puterea la nimenui!
  3. 2018.09.18 19:10 Trofim
    Imi place cum sa conduce tara PDM...
  4. 2018.09.18 19:12 Vladimir
    Cine stie dl Plahotniuc are relatiile cu dl Voronin? Ei sunt prieteni sau dusmani acum?
  5. 2018.09.27 18:01 Trofim
    Trudno poveriti cito etot celovec derjit v svoih rukah vsiu Moldovu.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.