Politică

CRITICA OPOZIŢIEI ÎN ADRESA SILVIEI RADU, PROPUSĂ PENTRU FUNCŢIA DE MINISTRU AL SĂNĂTĂŢII, ERA DE AŞTEPTAT – VITALIE GAMURARI

19 septembrie, 2018

Critica opoziţiei în adresa Silviei Radu, propusă de Partidul Democrat (PDM) pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, era de aşteptat, însă nu şi „argumentată”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-o emisiune la Vocea Basarabiei TV, el a spus că, „chiar și cei mai aprigi critici ai doamnei Radu nu pot să nu recunoască calitățile sale profesionale de manager de succes”.

Potrivit lui, domeniul este cunoscut aprofundat de către secretarii de stat de la ministere, iar miniștrii trebuie să gestioneze calitativ toate procesele din cadrul ministerului, iar pentru aceasta este nevoie de calitate și de experiența unui manager de succes, precum Silvia Radu.

„Și dacă doamna Radu a fost de acord să devină ministru, atunci cred că ea probabil are idee despre modul în care va gestiona domeniul sănătăţii pentru a obţine schimbări pozitive în acest domeniu social important”, a spus Gamurari.

El crede că, în viitor, cetățenii Republicii Moldova vor judeca despre ministru în baza faptelor concrete, dar nu după reacția oponenţilor politici ai PDM la numirea ei.

Purtătorul de cuvânt al PDM a menţionat că domeniul sănătăţii şi cel al învăţământului sunt „domenii specifice”.

„Acestea pot fi comparate cu anumite caste în sensul bun al cuvântului, deși eu, ca și părinții mei, fac parte din acestea. În domeniul sănătății, ca și în învăţământ, nu prea se acceptă ca ministerele să fie conduse de oameni care nu sunt din mediul lor”, a spus el.

Referindu-se la abilitățile manageriale ale Silviei Radu, Gamurari a spus că ea nu este membru al Partidului Democrat și nici nu a fost membru al vreunui partid mai înainte. El susţine că Radu are merite în transformările făcute în Chișinău într-o perioadă scurtă de timp când a fost primar interimar al capitalei Moldovei.

În discuțiile despre remanierile în guvernul lui Pavel Filip, mai mulţi experţi presupun că Silvia Radu este un candidat potențial pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în cazul în care această funcție nu va fi preluată de președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.