Politică

UN GRUP DE INIŢIATIVĂ ÎNDEAMNĂ PARTIDELE UNIONISTE SĂ PARTICIPE ÎNTR-UN BLOC COMUN LA ALEGERILE PARLAMENTARE

19 septembrie, 2018

Un grup de iniţiativă îndeamnă partidele unioniste din Moldova să participe într-un bloc comun la alegerile parlamentare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul grupului, prorectorul Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul RM, Andrei Groza, a spus că „au avut loc numeroase discuții, atât cu partidele, cât și cu organizațiile neguvernamentale care susțin ideea unirii cu România, dar, din păcate, nu s-a ajuns la un numitor comun”.

„Tot mai puțin timp rămâne până la alegerile parlamentare, iar situația din Moldova continuă să se agraveze. Dezbinarea dintre forțele unioniste ale republicii poate conduce la faptul că reprezentanții acestora nu vor ajunge în viitorul Parlament. De aceea, numai consolidarea forțelor și formarea unei singure liste de candidați poate îmbunătăţi situația”, a spus el, invitându-i pe toţi care susţin unirea cu România să vină pe 30 septembrie la o masă rotundă la Uniunea Scriitorilor.

Membrul grupului de inițiativă, Vasile Nastase, consideră că „unirea cu România va permite Republicii Moldova să iasă din criză, de aceea, toţi cei care sprijină ideea trebuie să vină la eveniment și să-și exprime punctul de vedere, să propună opțiuni de consolidare”.

Potrivit lui, „dacă unioniștii nu se unesc, atunci există ameninţarea reală ca la guvernare să vină socialiștii, ceea ce va pune în pericol securitatea poporului nostru”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.