Politică

LIDERUL COMUNIȘTILOR CONSIDERĂ CĂ PENTRU SUA ESTE „RUȘINOS SĂ ACCEPTE MITĂ DE LA UN REGIM SUB FORMA FOSTULUI STADION”

21 septembrie, 2018

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că pentru SUA „va fi rușinos să accepte mită de la actualul regim al Moldovei sub forma a 5 hectare de teren al fostului stadionul republican pentru construirea unui nou sediu al ambasadei”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul PCRM, despre aceasta liderul comuniștilor a declarat joi la întrevederea cu Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice la Chişinău.

Părțile au discutat situația politică și socio-economică din țară, perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și o serie de alte probleme.

Referindu-se la viitoarele alegeri parlamentare, Voronin a menționat că „acestea nu vor fi nici democratice, nici libere din cauza nivelului ridicat al corupției și în condițiile statului capturat”.

Potrivit lui, „în timpul campaniei electorale, principalele instrumente ale Partidului Democrat și marionetelor sale vor fi falsificarea și mituirea alegătorilor”.

„Miliardul de dolari furat este una din sursele de corupere atât a alegătorului, cât și a membrilor comisiilor electorale la toate nivelurile. Sistemul electoral mixt a fost adoptat pentru menținerea regimului mafiot la guvernare. Şi din acest motiv, ei vor utiliza toate mijloacele posibile pentru propria securitate și pentru a evita tragerea la răspundere pentru crimele comise”, este convins fostul președinte.

El s-a arătat indignat faţă de deportarea din Moldova a celor șapte profesori turci de la liceul „Orizont”.

„De fapt, ei au fost deportați în schimbul reconstrucției clădirii preşedinţiei și construcției arenei sportive”, a spus Voronin.

La sfârșitul întrevederii, el i-a mulțumit diplomatului pentru contribuția adusă la relațiile moldo-americane și i-a urat succes în activitatea sa ulterioară.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.21 10:48 Victor
    Nu da asta nimic...
  2. 2018.09.21 10:53 Stanislav
    Dl Voronin spune auma asa fiindca stie ca de la dinsu acum nu depilde deja nimic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.