Politică

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ L-A SUSPENDAT PE PREŞEDINTE DIN FUNCŢIE PENTRU A NUMI MINIŞTRII ÎNAINTAŢI DE PDM

24 septembrie, 2018

Luni, Curtea Constituţională (CC) l-a suspendat temporar pe Preşedinte din funcţie „pentru a depăşi criza instituţională, provocată de refuzul şefului statului de a numi candidaturile înaintate pentru funcţia de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului şi de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, o sesizare în acest sens la CC a fost depusă de deputaţii Partidului Democrat (PDM), Sergiu Sîrbu şi Eugeniu Nichiforciuc, care însă, la fel ca şi reprezentanţii Guvernului, nu s-au prezentat la şedinţa Curţii.

Astfel, Preşedintele nu îşi va putea exercita temporar atribuţiile, de aceea, în acest caz, miniştrii vor putea fi numiţi în funcţie de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu sau de către prim-ministrul Pavel Filip (ambii fiind vicepreşedinţi ai PDM – „I.”).

INFOTAG precizează: Curtea Constituțională îl suspendă temporar din funcţie pe Președinte pentru a patra oară. Anul trecut, Dodon a fost suspendat de două ori pentru că a refuzat să numească noi miniștri. La începutul anului, Președintele a refuzat să semneze Legea privind combaterea propagandei străine, lucru care, la fel, a urmat cu suspendarea din funcţie. În cazurile anterioare, atribuțiile președintelui au fost exercitate de președintele Parlamentului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.09.24 13:09 Ionut
    Asa si era asteptata...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.