Politică

LIDERUL PLATFORMEI DA CONDAMNĂ „VÂNZOLEALA ÎN JURUL INTEGRĂRII EUROPENE” ÎN MOLDOVA

19 octombrie, 2018

În cadrul vizitei la Washington, Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, s-a întâlnit cu reprezentanţii Congresului SUA, ai Departamentului de Stat și Consiliului Național de Securitate al SUA, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe reţelele sociale că „a avut întrevederi extrem de productive cu președinții Institutului Republican International, Institututului Naţional Democratic, National Endowment for Democracy, The German Marshal Found, Hudson Institute, precum şi cu reprezentanţi ai Senatului, Congresului, Departamentului de Stat și Consiliului Național de Securitate al SUA, cărora le-a prezentat evoluțiile politice recente din Republica Moldova”.

„Urmăresc de peste ocean vânzoleala de acasă a lui Plahotniuc și Leancă, a lui Ghimpu, a lui Voronin și Dodon pe marginea unor teme pe care aceştia au reușit să le profaneze până astăzi cu vârf și îndesat. Ani la rând, pe rând, toți acești politicarzi au mințit cetățenii și partenerii de dezvoltare ai țării că și-ar dori integrarea europeană. Azi cel mai guraliv e chiar cel care, având capturată toată puterea în stat, l-a transformat într-o dictatură mafiotică personală”, consideră Năstase.

Potrivit lui, „doar așezarea geografică și identitatea europeană oferă Moldovei perspectiva integrării și regăsirii, reîntregirii naționale în spațiul comunitar”.

„Pentru că ne dorim o țară pentru oameni, modernă, liberă si prosperă, cu familii împlinite și fericite, împărtășim sincer respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității și a statului de drept, respectarea drepturilor omului, suntem obligați să muncim și să luptăm în continuare pentru realizarea acestora la noi acasă”, spus Năstase.

El a menţionat că Platforma Demnitate și Adevăr, în parteneriat cu toate forțele sănătoase din societate, „va implementa valorile naţionale și europene prin faptă, în interesul oamenilor, și nu prin retorică, în detrimentul lor și în interesul unor oligarhi urmăriți de către Interpolul european”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.19 13:34 Gicu
    Noi speram, ca dl Nastase este viitorul prim-ministru Moldovei...
  2. 2018.10.19 13:42 LOrd
    Cred ca dl Nastase deja sa pozitioneaza de peste hotare Moldovei ca viitorul leder, asa este?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.