Politică

PDM INTENŢIONEAZĂ SĂ TRANSFORME CONCEPTUL PRO-MOLDOVA ÎN DOCTRINĂ DE STAT

22 octombrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) de la guvernare intenţionează să transforme conceptul pro-Moldova în doctrină de stat pentru dezvoltarea ţării. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, duminică, la „Adunarea Naţională a Partidului Democrat”, care s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

„Timp de 27 de ani, au existat trei direcţii pe care politicienii din Republica Moldova au încercat să-i ducă pe moldoveni: una este calea în Uniunea Europeană, alta este calea eurasiatică şi cea de-a treia cale este calea unirii cu România. Fiecare dintre aceste trei direcţii a avut de-a lungul timpului o anumită susţinere, moldovenii mereu fiind ademeniţi cu ideea că problemele lor se vor rezolva din exteriorul ţării”, a declarat Plahotniuc.

În opinia sa, „moldovenii doresc să-şi făurească viitorul cu propriile mâini”.

„Pentru aceasta ei au nevoie de politicieni care să muncească pentru ţară, care să le ofere stabilitate, siguranţă şi încredere în ziua de mâine. Există şi a patra cale, pe care nimeni nu a avut curajul să pornească până acum. Este vorba despre calea pro-Moldova”, a subliniat liderul PDM.

El a explicat că această calea duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor concrete ale oamenilor, spre păstrarea tradiţiilor, valorilor, originalităţii ca popor”.

„Conceptul pro-Moldova va reprezenta de acum încolo doctrina de stat, va fi doctrina naţională, de care am dus lipsă de la Independenţă încoace. Realizarea acestei viziuni este o misiune foarte grea, dar deloc imposibilă, noi vom demonstra că este în puterile noastre să mişcăm lucrurile în direcţia bună. Avem pentru asta şi caracter, şi capacităţile necesare, şi, cel mai important, dorinţa noastră comună”, consideră Vlad Plahotniuc.

El a mai declarat despre necesitatea „de a restabili mândria naţională”.

„Nu mai putem tolera statutul de obiect al geopoliticii, cum am fost în ultimele decenii, când toţi ne dictau ce să facem, unde să mergem, de cine să ascultăm sau la ce să visăm. Moldova are dreptul la propria viziune, la propriul cuvânt în relaţiile cu cei din străinătate. Noi avem dreptul la propriul destin, pe care să-l făurim după voinţa noastră. Doar în aşa mod putem să dobândim suveranitatea noastră autentică”, consideră liderul PDM.

Participanții la acțiune au venit cu postere la fel, pe care erau scrise lozinci, slogane și numele programelor electorale ale Partidului Democrat: „Moldova!”, „Drumuri bune pentru Moldova”, „Fapte bune pentru Moldova!”, „Prima casă”. Ei purtau drapelele de partid și drapelul de stat al Moldovei, iar la manifestaţie nu au fost drapele ale Uniunii Europene.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.