Politică

MAIA SANDU ESTE GATA SĂ PARTICIPE LA AUDIERILE PUBLICE ORGANIZATE DE COMISIA „OPEN DIALOG”

07 noiembrie, 2018

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu este gata să participe la audierile organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog", doar în cazul în care acestea vor fi publice.

Potrivit agenției INFOTAG, despre acesta ea a scris pe pagina sa de facebook, menționând că „organizarea unei ședințe închise arată că Parlamentul nu este interesat nici să afle adevărul, nici să asigure dreptul oamenilor la informare”.

„Dacă parlamentarii ar fi interesați de adevăr, ar organiza audieri publice, cu prezența presei, așa încât cetățenii Republicii Moldova să fie informați plenar. Minciunile lansate premeditat în public despre finanțarea PAS, inclusiv de către deputați în Parlamentul Republicii Moldova, trebuie deconspirate tot în Parlament și tot public, pentru că oamenii au dreptul să afle adevărul”, consideră Maia Sandu.

Președintele PAS a menționat că „solicită să fie chemată într-o ședinţă publică”.

„Solicit să fiu chemată într-o ședinţă publică, pentru a mă adresa tuturor cetățenilor, dar nu într-o ședinţă închisă, în fața unei comisii compuse din reprezentanți loiali ai regimului Plahotniuc-Dodon”, a spus ea.

Între timp, următoarea ședință a comisiei, care urma să aibă loc vineri, a fost amânată până luni, 12 noiembrie. Comisia a explicat acest lucru prin solicitările parvenite din partea persoanelor care urmau să fie audiate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.