Politică

UE VA DEPUNE TOATE EFORTURILE PENTRU A ASIGURA UN PROCES ELECTORAL DEMOCRATIC ÎN MOLDOVA – JOHANNES HAHN

08 noiembrie, 2018

Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic la alegerile parlamentare din Moldova. Despre aceasta a declarat Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, la întrevederea la Helsinki cu liderii opoziţiei de dreapta, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe reţelele sociale liderul PAS, menţionând că oficialul european „și-a exprimat îngrijorarea în raport cu acțiunile antidemocratice ale regimului de la Chișinău”.

Sandu a precizat că Johannes Hahn a atras atenţia la „pachetele de legi adoptate în ultimele luni, care subminează procesul de integrare europeană”.

„Grație parteneriatelor strânse în cadrul Partidului Popular European (PPE), avem încredere că vom reuși să ancorăm Republica Moldova pe calea de integrare europeană și să apropiem condițiile de viață ale cetățenilor noștri de standardele europene”, susţine Maia Sandu, care a participat împreună cu Năstase la Congresul PPE la Helsinki.

La rândul său, Năstase a scris pe facebook că „angajamentele comune ale opoziţiei pentru Moldova și oamenii săi rămân democrația, statul de drept, securitatea și prosperitatea fiecărui cetățean în parte acasă”.

„În acest sens avem tot sprijinul partenerilor noștri externi și personal al domnului Comisar Johannes Hahn”, a subliniat el.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.08 10:20 Lidia
    Ei sunt liderii? care in 2019 sunt gata sa prelua puterea in Moldova.
  2. 2018.11.08 10:24 Svetlana
    Ce frumoasa este dna Sandu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.