Politică

ANDRIAN CANDU A PROMIS CĂ VA IEŞI PERSONAL LA PROTEST, DACĂ LIDERII PAS ŞI PLATFORMEI DA VOR FI EXCLUŞI DIN CURSA ELECTORALĂ

08 noiembrie, 2018

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promis că va ieşi personal la protest împreună cu opoziţia, dacă liderii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi Platformei DA, Andrei Năstase, vor fi excluşi din cursa electorală în baza concluziilor comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de imixtiune a Fundației „Open Dialog” în politica internă a Moldovei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, el a spus că scopul comisiei nu este să caute motive pentru excluderea politicienilor de opoziţie din alegerile parlamentare.

„Principalul e să aflăm adevărul. Vom face totul pentru a desecretiza raportul comisiei de anchetă pentru a-l publica, însă acolo nu va fi numit nici un nume, pe bază legală”, a spus speakerul.

El a menţionat că deputaţii vor să afle despre implicarea serviciilor secrete în treburile interne ale Moldovei prin intermediul a diferite organizaţii nonguvernamentale.

„Există informaţii precum că aşa ceva s-a întâmplat şi se întâmplă în Moldova, la fel ca şi în alte ţări din regiune”, a subliniat Candu.

După cum a informat anterior INFOTAG, Parlamentul a constituit o comisie specială după ce au apărut informaţii precum că vizita liderilor PAS şi Platformei DA la Bruxelles a fost plătită de organizaţia nonguvernamentală „Open Dialog”, condusă de Ludmila Kozlowska.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.