Politică

CANCELARUL GERMANIEI REGRETĂ CĂ MOLDOVA S-A TRANSFORMAT DINTR-O POVESTE DE SUCCES ÎN DRAMĂ

08 noiembrie, 2018

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, regretă că „Republica Moldova a ajuns din povestea de succes a Parteneriatului Estic într-o situație dramatică”. Politicianul german şi-a exprimat această opinie la întrevederea cu liderii opoziţiei de dreapta din RM, Maia Sandu (preşedinta PAS) şi Andrei Năstase (preşedintele Platformei DA), desfăşurată în marja Congresului Partidului Popular European la Helsinki.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Maia Sandu a scris pe reţelele sociale că „doamna cancelar şi-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu” şi „a apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor prodemocrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul”.

Potrivit ei, „mai mulți lideri PPE din cadrul instituțiilor europene și din țările membre ale UE și-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu derapajele antidemocratice ale autorităților RM”.

„Grație parteneriatelor noastre din cadrul celei mai mari familii europene, avem certitudinea că, odată ajunși la putere, vom putea valorifica aceste parteneriate în interesul cetățenilor în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat liber, prosper, european”, susţine Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a menţionat pe reţelele sociale că „cancelarul german și-a exprimat profunda îngrijorare vizavi de excesele antidemocratice ale regimului de la Chișinău legate de invalidarea mandatului de primar al Chișinăului și perspectiva fraudării viitoarelor alegeri, vizavi de hărțuirea presei independente, a opoziției și a societății civile active”.

„În acelaşi timp, ea a apreciat unitatea forțelor democratice, autentic-proeuropene și capacitatea cetățenilor țării de a rezista provocărilor unui regim oligarhic și antipopular prin mijloace eminamente civilizate. Ne-am exprimat încrederea că, odată ajunși la putere, vom valorifica parteneriatele europene, inclusiv pe cele de la nivelul familiei noastre politice în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Am certitudinea că, prin voință, perseverență și munca asiduă a oamenilor politici în beneficiul cetățenilor, prin implementarea nedisimulată a valorilor naționale și europene, vom ajunge un stat respectat al Europei Unite!”, a scris politicianul de opoziţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.