Politică

PDM CONSIDERĂ CĂ ADOPTAREA REZOLUŢIEI PARLAMENTULUI EUROPEAN A FOST INFLUENŢATĂ DE OPOZIŢIA MOLDOVENEASCĂ

15 noiembrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) consideră că adoptarea rezoluţiei Parlamentului European a fost influenţată de opoziţia moldovenească. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

„Ne așteptam la această decizie. Este o rezoluție care fixează calea pe care merge Republica Moldova. Sunt anumite momente care arată neajunsurile care sunt. Rezoluția adoptată de Parlamentul European este, în mare parte, influențată de partidele politice din Moldova care sunt susținute de partidele altor state”, a spus Gamurari.

Comentând reproşurile care se conţin în rezoluţie referitor la faptul că autorităţile nu au îndeplinit anumite prevederi din Acordul de Asociere RM-UE, el a recunoscut că „există niște obligații juridice, iar unele dintre ele nu au fost îndeplinite”. Potrivit lui, acest lucru „nu ţine de nedorința autorităţilor actuale, ci este determinat de anumite circumstanţe obiective”.

“Nu este voba despre nedorință, dar despre unele neajunsuri. Autoritățile de la Chșinău trebuie să demonstreze că sunt deschise să colaboreze și să meargă mai departe pe acele segmente care sunt fixate: asigurarea alegerilor corecte și transparente și a dialogului care să fie în beneficiu pentru ambele părți”, a spus Gamurari.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, Parlamentul European a aprobat o rezoluţie privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE: Documentul evidențiază neajunsurile Republicii Moldova în procesul de implementare a Acordului, criticând dur autoritățile moldoveneşti. Documentul a fost susţinut de 396 din cei 658 deputaţi europeni prezenţi, 76 au votat împotrivă, iar 186 s-au abţinut.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.15 16:44 Liviu
    Nu este nimic strasnic...
  2. 2018.11.15 16:50 Fima
    PDM are scop strategic - democratii vor sa pastrez putera inca patru ani, ce nu este atit de rau cum spun DA si PAS.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.