Politică

MOLDOVA NU POATE FI CONSIDERATĂ UN STAT CAPTURAT – PAVEL FILIP

16 noiembrie, 2018

Republica Moldova nu poate fi considerată un stat capturat, susţine premierul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat că „nu vede ca instituțiile statului să fie capturate”.

„Eu vorbesc cu oamenii și nu simt ca oamenii să fie capturați și instituțiile statului la fel. Este adevărat că există o anumită concentrare a puterii, dar, dacă noi nu ne-am fi asumat responsabilitatea, nu ştiu în ce situaţie s-ar fi aflat acum republica”, a spus Filip.

Referindu-se la furtul bancar, premierul a subliniat că nici lui place „viteza cu care se desfășoară investigația, dar, pe de altă parte, acesta este un proces complex și așteptările privind progresele sale au fost din start prea mari”.

„Când am venit la conducerea Guvernului, prioritatea mea a devenit stabilizarea sistemului bancar, iar acum pot spune cu mândrie că am reuşit să consolidăm sistemul, inclusiv să sporim rolul Băncii Naționale. Pot afirma că furtul nu se va mai repeta niciodată”, a spus prim-ministrul, menționând că omul de afaceri implicat în furt, primarul de Orhei, Ilan Şor, „trebuie să stea la închisoare”.

Comentând invalidarea alegerilor la Chișinău, premierul a recunoscut că decizia instanței l-a surprins și pe el.

„Ca cetățean, voi spune că decizia nu a fost corectă, dar, în calitate de prim-ministru, voi remarca că instanța trebuie să-și facă treaba. Totuși, nu putem spune că decizia a fost una echilibrată”, a spus el.

Referindu-se la amnistia fiscală, premierul a remarcat că „această măsură nu poate fi numită radicală, ea este complet legală şi este greșit să asociem amnistia cu furtul bancar, deoarece nu are nimic de-a face cu acesta”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.16 14:11 Ana
    Populatia este de acord sa pune guvernu lui Filip nota opt sau nou!!!
  2. 2018.11.16 14:14 Vlad
    Nu cred ca PDM dupa victoria in februarie 2019 propuna dl Filip la guvern, nu si incodata - nu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.