Politică

PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI A INVITAT SENATORII AMERICANI SĂ MONITORIZEZE ALEGERILE DIN MOLDOVA

06 decembrie, 2018

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a invitat membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA să monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru a se convinge de corectitudinea procesului electoral și al scrutinului.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Parlamentului, invitația a fost făcută în timpul întrevederilor pe care Candu le-a avut la Washington, unde efectuează o vizită de lucru la invitația Congresului SUA.

Speakerul a solicitat sprijin în fața amenințărilor hibride și pentru consolidarea capacităților instituționale ale statului de a reacționa la riscurile de securitate actuale. El s-a referit la mass-media, sistemul bancar, sistemul energetic, zona de securitate de pe Nistru, precum și domeniul politic.

Potrivit comunicatului, membrul Comisiei pentru relații externe și al Comisiei pentru energie și resurse naturale, senatorul John Barrasso, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de implicațiile străine în treburile interne ale Republicii Moldova. Senatorul a subliniat susținerea pentru Moldova și, în context, s-a angajat pentru promovarea rezoluției pro Moldova, înregistrată la Senatul SUA.

Congresmenul Adam Kinzinger a apreciat dinamica și progresul în relațiile moldo-americane, menționând că susține intensificarea colaborării pe domeniile strategice. El a dat asigurări că SUA sprijină Moldova în fața amenințărilor hibride şi a salutat aspirația Moldovei de a fi parte a civilizației occidentale.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru la Washington în perioada 4-8 decembrie. El va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum) și la lansarea Consiliului de afaceri Moldova – SUA.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.06 17:25 Ionut
    Bravo dl Candu ca sa numit probleme principale care Moldova are cu Rusia.
  2. 2018.12.06 17:29 Svetlana
    Cnda face tot ce spune dl Plahotniuc, in PDM este o disciplina totala!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.