Politică

PDM ÎNDEAMNĂ CEC ŞI CCA SĂ ELABOREZE UN COD DE CONDUITĂ PENTRU PARTIDE ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ

11 decembrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) va Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) să elaboreze un Cod de conduită pentru partide în campania electorală. Potrivit agenției INFOTAG, anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, marţi, în cadrul unui briefing, după şedinţa săptămânală a conducerii formaţiunii.

Potrivit lui, în ultimul timp, se atestă mai multe încălcări din partea unor formaţiuni politice, în special, din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) şi Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

„E vorba de agitaţie electorală înainte ca să fie dat startul campaniei electorale, precum și despre anunțarea unui bloc electoral care nu există din punct de vedere legal. Totodată, unele partide primesc pe ascuns finanțare externă, lucru strict interzis de legislația în vigoare”, a reamintit Gamurari.

El consideră că, după elaborarea documentului, toate partidele vor trebui să-l semneze și să-l respecte.

„Este important ca alegerile să fie transparente, democratice și corecte. PDM, al cărui rating este în creştere, conform sondajelor de opinie, este cel mai interesat ca alegerile să se desfăşoare corect şi să nu apară întrebări. Din păcate, alte partide, al căror rating scade, încearcă să se manifeste cumva prin încălcarea legii”, a spus reprezentantul partidului de guvernământ.

Potrivit lui, deocamdată este prea devreme să vorbim despre ce se va întâmpla cu partidele care vor încălca prevederile Codului, deoarece documentul nu a fost încă elaborat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.12 09:13 Ilie
    Clar lucru ca PDM ramina la putere!
  2. 2018.12.12 09:16 Stas
    Care regule, este dictat si monopolie din partea PDM.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.