Politică

PARTIDUL DEMOCRAT EXAMINEAZĂ POSIBILITATEA CREĂRII UNEI COALIŢII DOAR CU BLOCUL ACUM

13 decembrie, 2018

Partidul Democrat (PDM) examinează posibilitatea creării unei coaliţii după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 doar cu deputaţii blocului electoral ACUM, din care fac parte Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, care a subliniat că aceasta este unica formaţiune politică cu care democraţii au acelaşi scop – integrarea europeană.

„Nu văd cum am putea face coaliţie cu Partidul Socialiştilor (PSRM), deoarece avem viziuni absolut diferite în privinţa la ce e mai bine pentru ţară”, a spus el.

INFOTAG precizează: Liderii Platformei DA şi PAS au declarat de mai mule ori că nu vor face coaliţie cu PDM. De asemenea, ei afirmă că PDM şi PSRM s-au înţeles să formeze majoritatea de guvernare.

Președintele Igor Dodon, care este liderul neoficial al socialiștilor, a declarat că PSRM intenționează să obţină majoritatea mandatelor în urma alegerilor, dar examinează posibilitatea de a atrage deputaţi independenți în formarea majorităţii parlamentare. PSRM respinge categoric ideea de a crea o coaliție cu alte partide.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.13 11:02 Maria
    ACUM este ferecit?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.