Politică

EUROCOMISARUL JOHANNES HAHN I-A ASIGURAT PE LIDERII ACUM CĂ UE VA INSISTA PE DESFĂŞURAREA ALEGERILOR LIBERE ŞI CORECTE ÎN MOLDOVA

13 decembrie, 2018

Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, i-a asigurat pe liderii blocului de opoziţie ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, că UE „va insista ca guvernarea Moldovei să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pe reţelele sociale Maia Sandu, aflată împreună cu Năstase la Strasbourg. Ea a remarcat că „în cadrul întâlnirii cu eurocomisarul a fost abordat cel mai important subiect de pe agenda societății – necesitatea asigurării unor alegeri libere și corecte, astfel încât cetățenii să-și poată exercita dreptul fundamental de a decide în mod liber cui îi deleagă responsabilitatea de a-i reprezenta în următorul parlament și, respectiv, în procesul de administrare a treburilor statului”.

„Am informat înaltul oficial despre abuzurile tot mai mari și tot mai frecvente ale guvernării, despre acuzațiile halucinante de trădare de patrie lansate de partidul de la guvernare la adresa opoziției (privind rezultatele investigaţiei activităţii fundaţiei „Open Dialog” – „I.”), despre măsurile fără precedent de intimidare și hărțuire a tuturor celor care nu se supun regimului. Am discutat, de asemenea, că corupția este impedimentul major pentru democrație și prosperitate în țara noastră și i-am comunicat domnului Comisar despre petiția semnată de peste 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova prin care solicităm implicarea instituțiilor europene și a țărilor membre în investigarea fraudei bancare”, a spus Sandu.

Potrivit ei, eurocomisarul „a dat asigurări că UE va monitoriza îndeaproape procesul electoral din Republica Moldova și va face tot ce-i stă în puteri pentru a determina guvernarea să respecte standardele internaționale pentru alegeri libere și corecte”.

„Îmi doresc ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să cunoască bunăstarea și sa trăiască într-un stat european, prosper și liber. Muncim pentru asta și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a integra Moldova în familia europeană”, a subliniat Maia Sandu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.13 14:06 David
    Noi toti votam numai pentru PAS si DA!
  2. 2018.12.13 14:10 Fima
    Nu exista alta solutie in afara de PAS si PSRM si Igor Dodon.
  3. 2018.12.13 14:12 Ioahim
    Nu exlud ca puterea pot sa prelua socialistii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.